Apple suunnittelee suurta muutosta Siriin ja sen rooliin

Apple kehittää uudenlaista Siri-toteutusta myös iPhoneihinsa, paljastivat Mark Gurman ja Ian King Bloombergilta raportissaan Applen uudesta älykodin Siri-kaiuttimesta.

”Näkymätön käsi” -koodimellä tehtävässä projektissa Apple toivoo antavansa käyttäjille täyden mahdollisuuden hallita laitteitaan Sirillä kolmen vuoden sisällä. Näin Siri tulisi osaksi kaikkea iPhonessa, kun nykyisin se elää lähinnä vain oman sovelluksensa sisällä, johon pääsee käsiksi pitkään kotipainiketta painamalla.

Jatkossa Siriä ei tarvitsisi erikseen avata, vaan käyttäjä voisi esimerkiksi pyytää iPhonea avaaman verkkosivun sekä jakamaan sen kaverille ilman tarvetta lainkaan avata erillistä Siri-näkymää. Lisäksi Bloombergin mukaan Apple on tutkinut muun muassa mahdollisuutta tulostaa PDF sanomalla ”print” sitä lukiessa tai sanomalla ”help” pyytää apua missä tahansa tehtävässä tai sovelluksessa.

Lisäksi puhumalla voisi myös milloin tahansa avata asennettuja sovelluksia.

Kuten aina kaikkien tuotekehitysprojektien kanssa, eivät suunnitelmat välttämättä lopulta toteudu kaavailulla tavalla ja tavoitteet voivat muuttua kehitysprosessin edetessä. Näin voi käydä myös uudelle laajemmalle Sirille, jonka mukaantulosta iPhoneen tai muihin Apple-laitteisiin ei näin ollen ole vielä mitään varmuutta.