Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin tulevien täyslangattomien Galaxy Buds Pro -kuulokkeiden ominaisuuksista paljastui lisätietoa - mukana uusi tilaäänitoiminto

Galaxy Buds Pro -kuulokkeet ovat paljastuneet jo laajasti.

Samsungilta on tulossa huhujen mukaan tammikuun puolivälissä, näillä näkymin 14. tammikuuta, julkistettavien Galaxy S21 -sarjan huippupuhelinten rinnalla jälleen myös uudet täyslangattomat nappikuulokkeet. Tulevien huippupuhelinten tavoin myös uudet Samsung-kuulokkeet ovat paljastuneet jo erittäin kattavasti vuodoissa.

Vuotaja Evan Blass paljasti jo aiemmin Galaxy Buds Pro -kuulokkeista virallisia, alta löytyviä kuvia niin violetissa, hopeassa kuin nyt viimeksi mustassakin värissä. Nyt lisätietoa kuulokkeista on paljastunut jo myös Samsungin Galaxy Wearable -sovelluksen päivityksen kautta, josta on myös löytynyt yllä nähtävät kuvat kuulokkeista.

Uusia kuulokkeita voidaan pitää suorana seuraajana aiemmille Galaxy Buds ja Buds+ -kuulokkeille. Lisäksihän Samsung esitteli syksyn 2020 aikana vielä Galaxy Buds Live -kuulokkeet, jotka ovat erilaiset muotoilultaan.

Tärkeä tekninen uudistus Galaxy Buds Pro -kuulokkeissa tulee olemaan aktiivinen taustamelun vaimennus, jota eivät vielä Galaxy Buds ja Buds+ sisältäneet. Galaxy Buds Pro -kuulokkeissakin mukana säilyvät yhä korvakäytävän sulkevat silikonikumitulpat. Kuulokkeiden ulkopinta puolestaan on viimeistelty kiiltäväksi.

Galaxy Wearable -sovellus on nyt paljastanut Galaxy Buds Pro -kuulokkeiden sisältävän Spatial Audio -tilaääniominaisuuden, joka luo virtuaalisen surround-äänen, joka huomioi äänen suunnassa pään asennon ja äänilähteenä toimivan älypuhelimen suunnan muutokset. Uusi toiminto, jota vastaava löytyy Applen AirPods Prosta ja Maxista, tulee toimimaan vain yhdessä Samsungin omien, Android 11 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettujen älypuhelinten kanssa.

Toisena uutena ominaisuutena mukana kuulokkeissa on Voice Detect, joka havaitsee kuulokkeiden käyttäjän käyvän keskustelua ja alentaa automaattisesti kuulokkeista toistettavan äänen voimakkuutta sekä aktivoi ulkopuolen äänet läpi päästävän tilan aktiivisen taustamelun vaimennuksen osalta.

Lisäksi kolmanneksi Samsung on lisäämässä vasemman ja oikean kanavan välisen tasapainosäädön.

Edelleen tarjolla olevia ominaisuuksia ovat myös taajuuskorjain sekä muokattavissa olevat kosketustoiminnot, mahdollisuus lukea ilmoituksia ääneen sekä esimerkiksi kadonneiden kuulokkeiden etsintätoiminto.

Itse Galaxy Buds Pro -kuulokkeet muistuttavat muodoltaan edeltäjiään, mutta latauskotelo on nyt aiemmasta pitkulaisemmasta muodosta poiketen enemmän neliön mallinen Galaxy Buds Live -kuulokkeiden kotelon tavoin.

Aktiivisen taustamelun vaimennuksen lisäksi toisena teknisenä muutoksena latauskotelon akun kapasiteetti on raportoidusti kasvamassa 500 milliampeerituntiin ja itse kuulokkeissa tulee olemaan 60 milliampeeritunnin akut. Yhdessä latauskotelon kanssa akunkeston pitäisi yltää jopa 22 tuntiin.

Samsung Galaxy Buds Pro, musta. Kuva: Evan Blass / Voice.
Samsung Galaxy Buds Pro, musta. Kuva: Evan Blass / Voice.
Samsung Galaxy Buds Pro, hopea. Kuva: Evan Blass / Voice.
Samsung Galaxy Buds Pro, hopea. Kuva: Evan Blass / Voice.
Samsung Galaxy Buds Pro -kotelo, hopea. Kuva: Evan Blass / Voice.
Samsung Galaxy Buds Pro, hopea. Kuva: Evan Blass / Voice.Samsung Galaxy Buds Pro -kotelo, hopea. Kuva: Evan Blass / Voice.
Samsung Galaxy Buds Pro, violetti. Kuva: Evan Blass / Voice.
Samsung Galaxy Buds Pro, violetti. Kuva: Evan Blass / Voice.