Samsungin tulevien Galaxy S24 -huippupuhelinten Euroopan-hinnat paljastuivat - luvassa sekä nousua että laskua

Samsung on julkistamassa Galaxy S24 -sarjan huippupuhelimensa 17. tammikuuta seuraavassa Galaxy Unpacked -julkistustilaisuudessaan.

Lähes kaikki Galaxy S24 -puhelimista on kuitenkin paljastunut jo ennakkoon. Tarkkoja tuotekuvia ominaisuustietojen kera nähtiin jo hyvissä ajoin ennen joulua ja nyt joulun jälkeen paljastuksissa ovat esiin nousseet jo hinnatkin.

Paljastuneiden hintatietojen perusteella Samsung näyttää olevan nostamassa huippumalli Galaxy S24 Ultran lähtöhintaa samalla, kun Galaxy S24 ja S24+ voivat olla edeltäjiään edullisempia.

Alankomaalaisen GalaxyClub-sivuston mukaan Galaxy S24 Ultran tuleva suositushinta alkaen 256 gigatavun tallennusmuistilla olisi 1 449 euroa verrattuna Galaxy S23 Ultran vastaavaan 1 399 euron suositushintaan.

Suuremmalla 512 gigatavun tallennusmuistilla Galaxy S24 Ultran hinnaksi pitäisi olla tulossa 1 569 euroa ja 1 teratavun tallennusmuistilla 1 809 euroa, jotka ovat puolestaan 80 ja 90 euroa vähemmän kuin Galaxy S23 Ultralla samoilla muistimäärillä Suomessakin. Edullisimman mallin osalta hinnannousua voi selittää RAM-käyttömuistin määrän kasvu 8 gigatavusta 12 gigatavuun.

Galaxy S24:n osalta 256 gigatavun muistiversiona lähtöhinta Euroopassa tulee tiettävästi olemaan 899 euroa verrattuna Galaxy S23:n 949 euroon ja Galaxy S24+:n puolestaan 1 149 euroa verrattuna Galaxy S23+:n 1 199 euroon. 512 gigatavun muistilla Galaxy S24:n hinnan pitäisi olla 959 euroa ja Galaxy S24+:n 1 269 euroa, jotka ovat myös edullisempia kuin edeltäjämallien hinnat.

WinFuture.de-sivuston Roland Quandt on puolestaan paljastanut, että Ruotsissa Galaxy S24:n ja S24+:n suositushinnat olisivat säilymässä edeltäjiensä kanssa samalla tasolla.

Samsungin hinnat tyypillisesti eroavat jonkin verran myös eri euromaissa johtuen muun muassa eri arvonlisäverokannoista. Lisäksi suositushinnat ovat tuntuneet erityisesti Samsungin osalta olleen varsin viitteellisiä, ja huippupuhelimiakin on usein viime aikoina kaupattu heti alusta alkaen reilusti suositushintoja halvemmalla – ainakin niin sanottuina piilotarjouksina, joiden näkyvyyttä jälleenmyyjät ovat rajoittaneet tavalla tai toisella – esimerkiksi alennuskoodeilla tai vain erillisille asiakassivuilleen.

Galaxy S24 -puhelimissa uudistusten keskiöön odotetaan nousevan tekoälyn. Samsung on esittelemässä uusissa puhelimissaan Galaxy AI -brändin alla useita uusia tekoälytoimintoja.

Samsung Galaxy S24 -puhelinten ominaisuudet. Kuva: Evan Blass.
Samsung Galaxy S24 -puhelinten ominaisuudet. Kuva: Evan Blass.

Muotoiluun odotetaan hienosäätöä. Galaxy S24 Ultrassa on edeltäjäänsä tasaisempi näyttö sekä uutuutena titaani sivuja kiertävän rungon materiaalina. Galaxy S24 ja S24+ puolestaan ovat uudistumassa muotoilun osalta tasaisilla sivuilla. Näytöt uutuuksissa ovat entistä kirkkaampia yltäen 2 600 nitin kirkkauteen.

Galaxy S24 Ultra on saamassa kaikilla markkinoilla Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, kun ainakin Galaxy S24:ssä näillä näkymin Euroopan markkinoilla järjestelmäpiirinä on Samsungin oma Exynos 2400.

Galaxy S24 Ultran kamerakokoonpanossa mielenkiintoinen muutos Galaxy S23 Ultrasta on 10 megapikselin 10x optisen zoomin telekameran korvautuminen 50 megapikselin 5x optisen zoomin telekameralla.

Yhtenä uudistuksena Galaxy S24 -puhelimiin on odotettu satelliittiyhteyttä ja sillä toimiva hätätoimintoja, mutta mahdollisesti nämä eivät edelleenkään toteudu. Korealaisen ETNewsin mukaan Galaxy S24 -sarja ei sisältäisi tukea satelliittiyhteydelle.