Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin tulevat älykellot Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch4 Classic paljastuivat nyt Amazoninkin kautta kuvissa - myös ominaisuuksien yksityiskohtia paljastui

Samsungin tulevista älykelloista tiedetään jo todella paljon.

Samsungin kaikki tulevat, 11. elokuuta järjestettävässä Unpacked-tilaisuudessa julkistettavaksi odotettavat uutuudet ovat paljastuneet jo aiemminkin lukemattomissa vuodoissa – niin myös älykellot Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch4 Classic, jotka ovat tulossa markkinoille Googlen ja Samsungin uuden yhtenäisen älykelloalustan ensimmäisinä laitteina.

Samsungin uusien älykellojen ennenaikainen listaus verkkokauppajätti Amazonin Kanadan-sivuille on kuitenkin paljastanut vielä muutamia lisäyksityiskohtia uutuuksista, jälleen uusien kuvien kera. Kellojen ilmestymisestä Amazonin verkkosivuille kertoi ensimmäisenä WinFuture.de-sivusto.

Kanadan Amazon-verkkokaupassa on listattu jo sekä 40 ja 44 millimetrin Galaxy Watch4 -mallit että 42 ja 46 millimetrin Galaxy Watch4 Classic -mallit. Samsungin kaksi uutta älykellomallia ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan vastaavia, mutta eroa on ulkonäössä. Nimensä mukaisesti Classic-malli on klassisemman rannekellon näköinen näyttöä kiertävällä sekuntinumeroinnilla. Lisäksi siinä on Samsungin aiempien älykellojen tavoin pyöritettävä reunus, jonka avulla voi myös selata näytön sisältöä.

Galaxy Watch4:n ja Galaxy Watch4 Classicin ominaisuuksia ovat pyöreä kosketusnäyttö, sisäänrakennettu GPS-paikannus ja Bluetooth / Wi-Fi (802.11b/g/n) / NFC-yhteydet. Lisäksi tarjolle odotetaan toki erikseen myös mobiiliverkkoyhteyden sisältäviä versioita.

Galaxy Watch4:n 40 millimetrin ja Galaxy Watch 4 Classicin 42 millimetrin malleissa näytön koko on 1,19 tuumaa, Galaxy Watch4:n 44 millimetrin ja Galaxy Watch4 Classicin 46 millimetrin malleissa puolestaan 1,36 tuumaa. Vastaavasti pienemmissä 40/42 millimetrin malleissa on 247 ja 44/46 millimetrin malleissa 361 milliampeeritunnin akku.

Aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan kellot tarjoavat laajan kattauksen. Uutuutena mukana on myös kehon koostumuksen analyysi biosähköistä impedanssia mittaavalla anturilla tuttujen sykemittauksen, VO2 Maxin, veren happipitoisuuden mittauksen sekä uniseurannan lisäksi.

Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch4 Classic ovat 5ATM-luokitellusti vedenkestäviä sekä myös joiltakin osin MIL-STD-810G-testattu kestävyydeltään aiemman paljastuksen perusteella. Runkomateriaaleina ovat alumiini sekä ruostumaton teräs.

Ohjelmistokseen Samsungin uudet älykellot ovat saamassa sen jo julkistaman uuden One UI Watchin, jonka perustana on Googlen ja Samsungin yhteistyön myötä Googlen Wear OS:n pohjalta syntynyt uusi yhtenäinen käyttöjärjestelmä. Edeltävissä älykelloissaan Samsung on käyttänyt omaa Tizen-käyttöjärjestelmäänsä. Käyttöjärjestelmämuutoksen myötä uudet Samsung-älykellot hyötyvät muun muassa laajemmasta sovellustarjonnasta.

Amazon on listannut Kanadan-sivuillaan kelloille seuraavat hinnat, jotka eivät välttämättä kerro lopullisesta hintatasosta Euroopassa:

  • Galaxy Watch 4, 40 mm: 309,85 Kanadan dollaria eli noin 210 euroa
  • Galaxy Watch 4, 44 mm: 346,82 Kanadan dollaria eli noin 235 euroa
  • Galaxy Watch 4 Classic, 40 mm: 427.73 Kanadan dollaria eli noin 290 euroa
  • Galaxy Watch 4 Classic, 44 mm: 463.88 Kanadan dollaria eli noin 315 euroa

Galaxy Watch4:n ja Galaxy Watch4 Classicin toimitusten kerrotaan alkavan 27. elokuuta.

Galaxy Watch4

Galaxy Watch4, 44 mm, hopea:

Galaxy Watch4, 40 mm, hopea:

Galaxy Watch4 Classic

Galaxy Watch4 Classic, 42 mm, hopea:

Galaxy Watch4 Classic, 46 mm, musta: