Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin tulevasta Galaxy A13 5G:stä odotetaan sen halvinta 5G-älypuhelinta - nyt huhut kertovat myös 50 megapikselin kamerasta

Samsungilta odotetaan edullisempaa 5G-älypuhelinta.

5G-älypuhelimet ovat painuneet nopeasti edullisempiin hintaluokkiin, ja kehitys on jo edennyt siihen, että seuraavaksi Samsungilta odotetaan 5G-älypuhelinta jo sen edullisten älypuhelinten Galaxy A1x -mallisarjassa.

Toistaiseksi Samsungin mallistossa edullisinta tasoa 5G-älypuhelimissa on edustanut kesäkuussa 2021 esitelty Galaxy A22 5G, jota on myyty alle 200 eurolla.

Nyt jo aiemmin huhuissa ohimennen mainitusta Galaxy A13 5G:stä on paljastunut pari muutakin teknistä yksityiskohtaa. GalaxyClub-sivuston lähteiden mukaan Galaxy A13 5G olisi varustettu 50 megapikselin pääkameralla, jonka kennosta ei ole kuitenkaan vielä tietoa.

Lisäksi samainen sivusto kertoo Galaxy A13 5G:n akun kapasiteetiksi 5 000 milliampeerituntia, joka on yleinen koko nykyisin edullisemmissa älypuhelimissa.

Galaxy A13 5G:n julkaisun aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Galaxy A12:n esittely tapahtui aikanaan marraskuussa 2020, mikä saattaa antaa osviittaa myös Galaxy A13 5G:n lanseerauksesta mahdollisesti vielä loppuvuoden 2021 aikana. Viimeistään uusi edullinen 5G-älypuhelinmalli nähtäneen markkinoilla alkuvuoden 2022 aikana.

Osaltaan huhuttu uusi 50 megapikselin kamera myös Galaxy A13 5G:ssä viestii Samsungin strategisesta päätöksestä panostaa kameraominaisuuksiin myös keski- ja edullisen hintaluokan Galaxy A -sarjan laitteissa, muttei samanaikaisesti ole suuri yllätys, sillä jo myös Galaxy A12:ssa pääkamera on ollut tarkkuudeltaan 48 megapikseliä.

Aiemmin huhut ovat muilta osin kertoneet, että optinen kuvanvakain tulisi laajemmin osaksi Galaxy A -sarjan älypuhelimia ensi vuonna kattaen jopa koko mallisarjan, minkä lisäksi tuleva Galaxy A73 tulee saamaan raportoidusti 108 megapikselin pääkameran.