Samsungin tulevan kestävän Galaxy Tab Active5 -tablettilaitteen kuvat ja tiedot paljastuivat kattavassa vuodossa

Samsungin tuleva kestävärakenteinen tablettilaite Galaxy Tab Active5 on paljastunut kauttaaltaan kattavassa vuodossa.

MSPoweruser-sivusto on laittanut jakoon sekä Galaxy Tab Active5:n tarkat tuotekuvat että laajat tekniset tiedot, vaikkei laitetta ole vielä virallisesti julkistettu. Samsung julkistanee Galaxy Tab Active5:n lähiviikkojen aikana.

Edeltävän Galaxy Tab Active4 Pron Samsung julkisti elokuussa 2022. Pääasiassa myös Galaxy Tab Active5 on suunnattu kestävyyttä vaativaan yrityskäyttöön.

Galaxy Tab Active5 tulee olemaan kooltaan pienempi kuin 10,1 tuuman näytöllä varustettu Galaxy Tab Active4 Pro, sillä Galaxy Tab Active5 sisältää 8 tuuman ja 1920×1200 tarkkuuden TFT -näytön. Näytön pintana on Corning Gorilla Glass 5 -lasi.

Mitä kestävyyteen tulee, on Galaxy Tab Active5 jälleen IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis sekä testattu osin Yhdysvaltain puolustushallinnon MIL-STD-810H-standardin mukaisesti. Samsungin mukaan suojakuoren kanssa laitteen pitäisi kestää pudotuksia 1,2 metrin korkeudelta.

Myös mukana tuleva S Pen -kynä on samoin IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.

Samsung Galaxy Tab Active5. Kuva: MSPoweruser.
Samsung Galaxy Tab Active5. Kuva: MSPoweruser.

Teknisenä perustana Galaxy Tab Active5:ssä on Samsungin Exynos 1380 -järjestelmäpiiri, joka on tuttu entuudestaan Samsungin Galaxy A54 5G -suosikkipuhelimesta. RAM-käyttömuistia on 4 tai 6 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 tai 128 gigatavua. Lisää tallennustilaa saa jopa 1 teratavun microSD-muistikortilla.

Galaxy Tab Active5:n 5 050 milliampeeritunnin akku on helposti vaihdettavissa.

Takana Galaxy Tab Active5 sisältää 13 megapikselin kameran f/1,9-aukolla, LED-kuvausvalolla ja 4K-videokuvauksella, edessä puolestaan 5 megapikselin kameran. Mikrofoneja on kaksi kappaletta.

5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna ovat Wi-Fi 6 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac/ax), Bluetooth 5.3 sekä NFC. Laitteessa on lisäksi USB-C-liitäntä ja POGO-liitäntäpinnit.

Muita ominaisuuksia ovat sormenjälkilukija kotipainikkeessa, Dolby Atmos -tilaäänituki sekä GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus. Galaxy Tab Active5:ssä on myös toiminnoltaan kustomoitava Active Key -toimintopainike.

Galaxy Tab Active5:n mitat ovat 213,8 x 126,8 x 10,1 millimetriä ja paino 433 grammaa.

Syystä tai toisesta MSPoweruserin jakamissa teknisissä tiedoissa käyttöjärjestelmäversioksi on mainittu jo pari versiota vanha Android 12, ja todellisuudessa Galaxy Tab Active5:n voi odottaa saapuvan markkinoille tuoreemmalla ohjelmistolla.

Samsung Galaxy Tab Active5. Kuva: MSPoweruser.
Samsung Galaxy Tab Active5. Kuva: MSPoweruser.