Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin tuleva edullisin 5G-älypuhelin paljastui jo Googlen kautta - tässä on Samsung Galaxy A22s 5G

Samsungin 5G-älypuhelinvalikoima laajenee pian edullisemmasta päästään.

Samsungilta on osattu odottaa jossakin vaiheessa vuoden 2021 aikana uutta edullista 5G-älypuhelinmallia Galaxy A22 5G:tä.

Nyt uusi Samsung-älypuhelin, mallinimellä Galaxy A22s 5G, on paljastunut Googlen listauksesta sekä kuva ja tietoja Google Play Console -tietokannasta. Laitteen mallikoodi on SM-A226B.

Paljastuksista on kertonut MySmartPrice-sivusto.

Uuden Samsung-älypuhelimen tiedot Google Play Console -tietokannassa.
Uuden Samsung-älypuhelimen tiedot Google Play Console -tietokannassa.

On epäselvää, miksi uutta älypuhelinta nimitetään Galaxy A22s 5G:ksi – yksi mahdollisuus on, että sama älypuhelin tulee joillekin markkinoille Galaxy A22 5G:nä ja joillekin Galaxy A22s 5G:nä.

Google Play Console -listaus vahvistaa aiemmin huhutun MediaTek MT6833V eli Dimensity 700 -järjestelmäpiirin. Lisäksi näytön tarkkuus on Full HD+ -tasoa, RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja käyttöjärjestelmäversiona yllätyksettömästi Android 11.

Alla on Google Play Consolesta paljastunut kuva Galaxy A22s 5G:n etupuolesta.

Google Play Consolen paljastama Samsung Galaxy A22s 5G -kuva.
Google Play Consolen paljastama Samsung Galaxy A22s 5G -kuva.

Samsung on laajentanut 5G-älypuhelintensa valikoimaa vuodeksi 2021 useilla keskihintaisilla ja edullisilla malleilla. Toistaiseksi Samsungin edullisimpia 5G-älypuhelinmalleja ovat olleet Galaxy A32 5G ja Galaxy A42 5G, joiden hinnat tarjouksissa ovat liikkuneet jo alle 200 euronkin. Huhujen mukaan Galaxy A22 5G:n hinta voisi painua vain 150 euroon.

Aiemmin Galaxy A22 5G:n design nähtiin OnLeaks-nimimerkillä tunnetun Steve Hemmerstofferin Voice-sivustolla julkaisemissa mallinnoskuvissa. Tuolloin myös kerrottiin näytön kooksi 6,5 tuumaa.

Aiemman korealaisraportin mukaan Galaxy A22 5G:n odotettiin sisältävän takana neljä kameraa, mutta sittemmin mallinnoksissa takakameroita nähtiin kuitenkin vain kolme. Aiempi raportti odotti pääkameran tarkkuudeksi 48 megapikseliä. Takakamerat sijaitsevat pyöristetyn neliön mallisella alueella, jonka muotoilu ei muistuta juurikaan Samsungin muita viimeaikaisia älypuhelinmalleja.

Mitoiksi kerrottiin mallinnosten yhteydessä 167,2 x 76,4 x 8,7 millimetriä. USB-C:n lisäksi löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Samsungin vuotaneen vuoden 2021 julkistusaikataulun mukaan Galaxy A22 -julkistus voisi tapahtua heinäkuussa.

Samsung Galaxy A22 5G:n mallinnos. Kuva: Steve Hemmerstoffer / Voice.
Samsung Galaxy A22 5G:n mallinnos. Kuva: Steve Hemmerstoffer / Voice.