Huhu: Samsungin taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin edelleen tulossa

Samsungin on jo pitkään huhuttu valmistelevan taittuvanäyttöisen puhelimen julkaisua, mutta aikataulu on tuntunut venyvän ja paukkuvan. Viimeisimpien raporttien mukaan tuo julkaisu alkaa kuitenkin tosissaan lähestyä, ja laite olisi näillä näkymin saamassa ensiesittelynsä vuoden 2017jälkimmäisellä puoliskolla.

Tällä hetkellä Samsungilla lienee kovimmat paukut suunnattu tulevien Galaxy S8 -mallien julkaisuun, erityisesti kun Note7:lle kävi köpelösti, mutta raporttien mukaan myös taittuvan puhelimen kehittely jatkuu edelleen kovaa vauhtia.

Aiemmin ehdittiin huhuilla, että taittuva puhelin voitaisiin esitellä jo kevään kynnyksellä MWC-messuilla, mutta tällä hetkellä sekä S8 että taittuva puhelin ovat tiettävästi myöhästymässä tuosta aikataulusta. S8-mallien julkaisu saattaisi tapahtua huhtikuussa, kun taas taittuvan puhelimen julkistusta odotellaan tapahtuvaksi vuoden 2017 jälkipuoliskolla.

Samsung-huhuista raportoineen PhoneArenan mukaan myös LG saattaisi esitellä ensimmäisen taittuvanäyttöisen puhelimensa vuoden 2017 aikana.

Samsungin työnimellä Project Valley kehitetystä taittuvasta puhelimesta on kuultu useaan otteeseen, ja nyt patenttihakemuksesta peräisin olevat kuvat antavat aiempaa paremman käsityksen siitä, miltä tuleva puhelinmalli voisi näyttää. Kuvien laite on simpukkamallinen, mutta näyttö hallitsee koko sen etupuolta, ja saranointi muistuttaa esimerkiksi Microsoftin Surface Book -läppäriä. Lisäksi saranan kyljessä on nappi, jota painamalla puhelin ponnahtaa auki.