Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin suosikkipuhelinten sarja saamassa pian jatkoa - Galaxy A53 5G:n kuvat ja tiedot paljastuivat TENAA-viranomaistietokannasta

Galaxy A53 5G tulee nousemaan todennäköisesti jälleen suosituksi Suomessa.

Samsungin suosituimmat älypuhelinmallit löytyvät Galaxy A -sarjasta, ja erityisen suosittuja Suomessa ovat viime vuosina olleet keskihintaluokan Galaxy A5x -sarjalaiset, jotka ovat jatkuvasti lukeutuneet myydyimpien älypuhelinmallien joukkoon. Suosittu puhelinsarja on saamassa jatkoa  seuraavaksi Galaxy A53 5G:stä, jonka kuvat ja tiedot ovat nyt paljastuneet MySmartPrice-sivuston kertomalla tavalla Kiinan TENAA-viranomaisen kautta enteillen julkistusta jo lähiaikoina.

Sinällään viranomaiskuvat eivät paljasta paljoa mielenkiintoista uutta. Galaxy A53 5G on jatkamassa muotoilultaan läheisesti edeltäjiensä linjoilla, minkä lisäksi paremmin puhelimen design on nähty vuotaja Steve Hemmerstofferin eli OnLeaksin jo marraskuussa yhteistyössä Digit.in-sivuston kanssa julkaisemissa mallinnoksissa.

TENAAn listaamat tekniset tiedot kertovat kuitenkin Galaxy A53 5G:n ominaisuuksista.

Tietokannan mukaan Galaxy A53 5G:ssä on 6,46 tuuman AMOLED-näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselin tarkkuudella. Etukamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä ja sormenjälkilukija löytyy näytön alta.

Takana Galaxy A53 5G sisältää neljä kameraa, joista pääkameran tarkkuus on 64 megapikseliä. TENAA-tietokannan tiedoissa muiden kameroiden tarkkuuksista on epäselvyyksiä, ja todennäköisesti muiden takakameroiden tarkkuudet ovat 12, 5 ja 5 megapikseliä ja etukameran 32 megapikseliä.

Aiemmat paljastukset ovat myös kertoneet Galaxy A53 5G:n olevan tulossa uudella vielä julkistamattomalla Samsungin Exynos-järjestelmäpiirillä, jonka mallinimi voi olla Exynos 1200. TENAAn mukaan RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 tai 256 gigatavua, jota voi vielä laajentaa microSD-muistikortilla.

Listattu akun vähimmäiskapasiteetti on 4 860 milliampeerituntia, mikä voi tarkoittaa tavanomaisesti ilmoitetun tyypillisen kapasiteetin olevan 5 000 milliampeerituntia. Aiemmat paljastukset muista tietokannoista ovat jo kertoneet, että Galaxy A53 5G:n pitäisi tukea 25 watin pikalatausta, mutta mukana voidaan toimittaa 15 watin laturi.

Kokonaisuutena ominaisuuksissa ei ole mitään kovin mullistavaa verrattuna Galaxy A52 5G:hen ja Galaxy A52s 5G:hen. Lähinnä toistaiseksi tiedossa olevat erot liittyvät järjestelmäpiiriin ja suurempaan akkuun – edeltäjissä akun kapasiteetti on 4 500 milliampeerituntia.

TENAA listaa Galaxy A53 5G:n mitoiksi 159,5 x 74,7 x 8,1 millimetriä ja painoksi 190 grammaa.

Galaxy A53 5G:n lisäksi Galaxy A -sarjaan odotetaan uutuuksia piakkoin myös Galaxy A33 5G:n ja Galaxy A73 5G:n muodossa.

Samsung Galaxy A53 5G:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy A53 5G:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy A53 5G TENAAn kuvissa.
Samsung Galaxy A53 5G TENAAn kuvissa.