Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin suosikkipuhelinsarja saa pian jatkoa - Galaxy A53 5G -uutuus paljastui jo tarkoissa tuotekuvissa

Galaxy A53 5G:stä saattaa hyvinkin tulla taas myyntilistojen kärkipuhelin Suomessa.

Samsungin suosituimmat älypuhelinmallit löytyvät Galaxy A -sarjasta, ja erityisen suosittuja Suomessa ovat viime vuosina olleet eri keskihintaluokan Galaxy A5x -sarjalaiset, jotka ovat jatkuvasti lukeutuneet myydyimpien älypuhelinmallien joukkoon. Suosittu puhelinsarja on saamassa jatkoa seuraavaksi Galaxy A53 5G:stä.

Galaxy A53 5G on jo aiemmin paljastunut muun muassa Kiinan TENAA-viranomaistietokannasta, mutta nyt puhelin on nähty ensi kerran virallisissa, verkkoon vuotaneissa Samsungin tuotekuvissa. Oheiset kuvat paljasti WinFuture.de-sivustolla vuotaja Roland Quandt.

Galaxy A53 5G on jatkamassa muotoilultaan läheisesti edeltäjiensä linjoilla vähäisin hienosäädöin esimerkiksi kamerakohouman viimeistelyyn. Myöskään ominaisuuksissa Galaxy A53 5G ei ole tuomassa mitään mullistavaa, vaan kyse on ennakkotietojen perusteella varsin vähäisestä päivityksestä.

Galaxy A53 5G:ssä on 6,5 tuuman AMOLED-näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselin tarkkuudella. Virkistystaajuus on säilymässä yhä 120 hertsissä. Etukamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä ja sormenjälkilukija löytyy näytön alta. Näyttöä kiertävät verrattain kookkaat reunukset.

Takana Galaxy A53 5G sisältää neljä kameraa, joista pääkameran tarkkuus on yhä 64 megapikseliä. Lisäksi tarjolla on edelleen 12 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kaksi 5 megapikselin kameraa – mitä todennäköisimmin makro- ja syvyyskamera. Etukamera on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä.

Aiemmat paljastukset ovat myös kertoneet Galaxy A53 5G:n olevan tulossa uudella vielä julkistamattomalla Samsungin Exynos-järjestelmäpiirillä, jonka mallinimi voi olla Exynos 1200. Se sisältää kaksi tehokkaampaa keskussuoritinydintä 2,4 gigahertsin ja kuusi vähävirtaisempaa 1,8 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-käyttömuistia on jopa 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia esimerkiksi 128 gigatavua, jota voi vielä laajentaa jopa 1 teratavun microSD-muistikortilla. 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna ovat Bluetooth 5.x, Wi-Fi ja NFC.

Galaxy A53 5G:n akun kapasiteetti on 5 000 milliampeerituntia ja tukee 25 watin pikalatausta.

Kokonaisuutena verrattuna Galaxy A52 5G:hen ja Galaxy A52s 5G:hen toistaiseksi tiedossa olevat erot liittyvät järjestelmäpiiriin ja suurempaan akkuun – edeltäjissä akun kapasiteetti on 4 500 milliampeerituntia.

Aiempien TENAA-tietojen mukaan Galaxy A53 5G:n mitat ovat 159,5 x 74,7 x 8,1 millimetriä ja paino 190 grammaa. WinFuture.de mainitsee painoksi 189 grammaa.

Galaxy A53 5G:n lisäksi Galaxy A -sarjaan odotetaan uutuuksia piakkoin myös Galaxy A33 5G:n ja Galaxy A73 5G:n muodossa. Julkistusajankohdista ei ole vielä tietoa, mutta tuskinpa kovin pitkään uusia A-sarjalaisia tarvitsee enää odottaa.

Samsung Galaxy A53 5G sivulta mustana värivaihtoehtona. Kuva: WinFuture.de.
Samsung Galaxy A53 5G sivulta mustana värivaihtoehtona. Kuva: WinFuture.de.
Samsung Galaxy A53 5G sivulta valkoisena värivaihtoehtona. Kuva: WinFuture.de.
Samsung Galaxy A53 5G sivulta valkoisena värivaihtoehtona. Kuva: WinFuture.de.