Huhu: Samsung hylkäsi seuraavan huippupuhelimen kaksoiskamerasuunnitelmat

Kaksoiskameroita on nähty jo useiden valmistajien älypuhelimissa ja Applekin hyppäsi syksyllä kelkkaan iPhone 7 Plussallaan, mutta Samsungin lippulaivoissa ei kaksoiskameroita ole nähty. Huhujen mukaan Samsung olisi sellaista ensi kevään Galaxy S8:aan suunnitellut, mutta tuoreimpien tietojen mukaan suunnitelmista olisi luovuttu, kertoo PhoneArena.

Samsung Galaxy S7 -malleissa käytetty 12 megapikselin kamera on edelleen yksi parhaimpia älypuhelimien kameroita. Raporttien mukaan yhtiö olisi kuitenkin kaavaillut tulevaan S8:aan kaksoiskameraa, joka olisi sisältänyt Samsungin oman 12 megapikselin kennon lisäksi myös Sonyn 13 megapikselin kennon.

Kohtuullisen luotettavana pidetty kiinalaislähde on nyt kuitenkin paljastanut, että Samsung on hylännyt aikeet käyttää kaksoiskameraa S8:ssa. Syytä ei kerrottu, mutta saattaa esimerkiksi olla, että riittävän laadukas kaksoiskamera on katsottu liian hankalaksi toteuttaa ajoissa isoja myyntilukuja tavoittelevaan puhelimeen. On myös mahdollista, ettei Samsung katsonut kaksoiskameralla saavutettavan riittävästi etuja S7:n jo valmiiksi varsin hyvään kameraan verrattuna.