Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsung kehittää myös Galaxy Note7:n seuraajaa

Samsung kehittää myös seuraajaa Galaxy Note7:lle, mutta puhelin ei välttämättä kuulu enää nimeltään Galaxy Note -sarjaan. Se selviää vasta tulevaisuudessa.

Mobiilialan ykkösvuotajan Evan Blassin totusti luotettaviksi osoittautuneet lähteet ovat kertoneet Samsungin kehittävän myös ”SM-N950” -mallikoodillista laitetta. Kyse on Note-puhelinten sarjasta, sillä esimerkiksi räjähdysongelmien takia pikaisesti kuopatun Note7:n mallikoodi oli vastaavasti SM-N930 ja sitä edeltäneen Galaxy Note5:n Samsung SM-N920 ja niin edelleen.

Lisäksi Blass on vahvistanut Samsungin Galaxy S8:n versioiden mallikoodien olevan SM-G950 ja SM-G955, mikä on selvinnyt jo aiemmin. Myös näiden osalta Samsung on näin hyppäämässä nelosen yli numeroinnissa. Numeroa neljä pidetään yleisesti epäonnekkaana Aasiassa ja sitä jopa pelätään – esimerkiksi monissa rakennuksissa ei ole lainkaan kerrosta numero neljä.

SamMobile-sivuston lähteet kertoivat aiemmin Galaxy S8 -versioiden projektinimien olevan Dream ja Dream2.

SM-G950 ja SM-G955 seuraavat myös suoraan linjassa nykyisten Galaxy S7:n ja Galaxy S7 edgen kanssa. Niiden mallikoodit ovat SM-G930 ja SM-G935.

Samsungilta odotetaan molempiin Galaxy S8 -malleihin sivuille kaartuvaa kosketusnäyttöä, kun nykyisistä Galaxy S7 -malleista perusversiossa on yhä perinteinen tasanäyttö.

Näytön odotetaan valtaavan koko etupuolen tulevassa Galaxy S8:ssa. Näyttöjen kooksi huhuissa ovat olleet esillä Galaxy S7:n tavoin 5,1 ja 5,5 tuumaa, mutta viimeisimmissä puheissa myös 5,7 ja 6,2 tuumaa. Suuremmista näytöistä huolimatta puhelinten koot eivät käytännössä kasvaisi näytön kattaessa suuremman alan etupuolelta ja esimerkiksi sormenjälkitunnistimen ollessa integroitu osaksi näyttöä.