Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung joutunut keskeyttämään odotetun Galaxy S21 FE -älypuhelinmallinsa tuotannon - syynä komponenttipula

Komponenttipula iski Samsungin älypuhelimen lanseeraussuunnitelmiin.

Samsung on joutunut keskeyttämään tulevan Galaxy S21 FE -älypuhelinmallinsa tuotannon, kertoo korealaismedia ETNews. Syynä on komponenttipula.

ETNewsin mukaan alan lähteet ovat tänään vahvistaneet Samsungin tuotantokeskeytyksen. Samsungin kerrotaan ilmoittaneen 11. kesäkuuta alihankkijakumppaneilleen Galaxy S21 FE:n eri komponenttien tuotannon keskeyttämisestä ja materiaalitilausten perumisesta. Lisäksi Samsung oli pyytänyt alihankkijoilta tietoa tuotannossa olleiden komponenttien määrästä.

Syyksi yllättävään tuotannon keskeyttämiseen ETNews kertoo pulan Qualcommin järjestelmäpiireistä. Galaxy S21 FE:n odotettiin sisältävän myös Qualcommin huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin, mutta nyt Samsungin raportoidaan päättäneen ohjata toistaiseksi rajallisen kiintiönsä piirejä uusiin taittuvanäyttöisiin älypuhelimiinsa. Mielenkiintoista on, että Snapdragon 888:n valmistuksesta vastaa myös Samsungin puolijohdeyksikkö, mutta toki piirien myynnistä eri asiakkaille päättää Qualcomm.

Tosin tunnetun vuotajan Ice universen mukaan syynä Galaxy S21 FE:n tuotannon keskeyttämiseen voivat olla järjestelmäpiirin lisäksi/sijaan jonkun muun komponentin hankintaongelmat, kuten esimerkiksi akun.

Oli syy tuotannon keskeyttämisen taustalla mikä tahansa, tilanne todennäköisesti johtaa Galaxy S21 FE:n elokuulle suunnitellun lanseerauksen viivästymiseen. Poissa laskuista ei välttämättä ole sekään, että koko älypuhelimen myyntiintulo voidaan joutua perumaan, sillä komponenttien saatavuuteen liittyvät ongelmat eivät välttämättä ratkea nopeasti.

Galaxy S21 FE:n lanseeraukseen liittyvät ongelmat ovat toistaiseksi merkittävin tapa, jolla yleinen puolijohdepula näyttää iskevän älypuhelinmarkkinoille. Tilannetta ei paranna koronaviruksen leviäminen esimerkiksi piirituotannon kannalta keskeisessä Taiwanissa sekä Samsungin älypuhelinvalmistuksen kannalta merkittävässä roolissa olevassa Vietnamissa.

Aiemmin jo mallinnoskuvissa paljastuneen Galaxy S21 FE:n piti olla Samsungille erittäin tärkeä uutuus vuoden 2021 toisella puoliskolla sen jälkeen, kun sen alkuvuoden Galaxy S21 -puhelinten myynti on jäänyt odotuksista eikä aiempien vuosien tavoin loppuvuodelle ole luvassa uusia Galaxy Note -huippupuhelimia.

Galaxy S21 FE on seuraaja viime vuoden Galaxy S20 FE -malleille, ja niiden tavoin mallin ideana olisi ollut jatkaa Galaxy S21 -huippupuhelinten sarjaa hieman edullisemmalla, mutta silti hyvät ominaisuudet tarjoavalla älypuhelimelle.