Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung Galaxy S8 -malleihin huhutaan isoja näyttöjä – mahdollisesti uusi kuvasuhde

Samsungin tulevan Galaxy S8:n ulkoasu on tällä hetkellä kovan spekuloinnin kohteena, sillä liikeellä on paljon keskenään ristiriitaisia huhuja. Monissa yhteyksissä on mainittu, ettei S8:ssa enää ole edeltäjistä tuttua fyysistä kotinäppäintä, mutta hieman epäselvää on, mitä muutos tarkoittaa laitteen näytön koolle ja ulkomitoille. SamMobile ja GSMArena tarjoavat nyt uusia kuvia, joiden pohjalta spekulointia voi jatkaa.

Viime viikolla huomiota mediassa herättivät Samsung-konserniin kuuluvan Samsung Displayn Super AMOLED -näyttöjä mainostaneet videot, joissa esiintyi tietokoneella mallinnettu, hyvin kapeilla näytön reunuksilla varustettu mallipuhelin. Monien mielestä tuo mallipuhelin oli jo esimakua tulevasta Galaxy S8:sta, ja esimerkiksi SamMobile-sivusto kiinnitti huomiota videoilla esiintyneen AMOLED-näytön kuvasuhteeseen

Aiemmin Samsung on käyttänyt tuttua 16:9 -kuvasuhdetta, mutta mainosvideolla kuvasuhde onkin 17:9. Hyvin luonnollinen selitys korkeammalle näytölle olisi tietysti tuttujen Androidin navigaationäppäinten sijoittaminen näyttöön virtuaalisina. Aiempaa korkeampi näyttö tarkoittaisi, että virtuaalinäppäinten yläpuolelle jäisi vielä käytettäväksi tuttu kuvasuhde 16:9.

SamMobilen havainnon kanssa ristiriidassa ovat GSMArenan suojakuorivalmistajalta haltuunsa saamat CAD-piirustukset. Niiden mukaan tulossa olisi Galaxy S8 sekä isompi Galaxy S8 Plus, joissa molemmissa on reunoiltaan kaareva edge-näyttö. Mikäli kuorivalmistajan kuvat ovat aitoja, nähdään tulevissa S8-malleissa selvästi aiempia isommat näytöt. Aivan puskista ei tämä vaihtoehto tule, sillä ainakin jo viime marraskuussa huhuttiin, että tulossa olisivat 5,7 ja 6,2-tuumaisilla näytöillä varustetut mallit.

 

GSMArenan julkaisemien kuvien mukaan S8 sisältäisi jopa 5,7-tuumaisen näytön, mutta olisi silti ulkomitoiltaan hyvin lähellä nykyistä S7:ää, jonka näytön läpimitta on 5,1 tuumaa. Mahdollinen tuleva S8 Plus taas olisi ulkomitoiltaan lähellä S7 edgeä, mutta sisältäisi 5,5-tuumaisen näytön sijaan jopa 6,3-tuumaisen näytön. GSMArenan kuvien luotettavuutta kuitenkin nakertaa niissä näkyvä micro-USB -liitäntä. Samsung käytti jo Note7:ssä uudempaa USB-C-liitäntää, ja on hyvin epätodennäköistä, että yhtiö seuraavissa lippulaivamalleissa palaisi vanhempaan liitinmalliin.

Tässä vaiheessa kannattaa kaikkiin S8-kuviin vielä suhtautua varauksella, mutta useiden huhujen perusteella hyvin todennäköiseltä alkaa kuitenkin vaikuttaa, että tulossa on joka tapauksessa isoja näyttöjä kapeilla kehyksillä.