Samsung Galaxy S8 julki maaliskuun lopussa? Tämä uudesta huippupuhelimesta tiedetään jo

Samsung Galaxy S8 -huhumylly pyörii jo vinhasti. Puhelimen julkistukseen on kuitenkin vielä reilusti aikaa, mikäli on uskominen tuoreinta paljastusta.

Aiemmista paljastuksistaan melko luotettavaksi tiedetty Ricciolo on kertonut Twitterissä, että Samsung julkistaisi Galaxy S8:n 29. maaliskuuta. Myyntiin se tulisi viikolla 17. Aiemmin myyntiintulopäiväksi on huhuttu edeltävää viikkoa, tarkemmin viikon tiistaipäivää 18. huhtikuuta sekä myös edeltävän viikon lauantaita 15. huhtikuuta. Kyse voi olla myös aikataulusta eri maissa, ja tilanne voi toki yhä elää ja muuttua. Odottavan aika on vielä pitkä.

Jo aiemmin on raportoitu useiden eri tahojen toimesta, että Samsung ei julkistaisi Galaxy S8 -puhelinta poikkeuksellisesti tänä vuonna Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopussa. Sen sijaan julkistus tapahtuisi myöhemmin sen omassa tilaisuudessa, mahdollisesti ainakin New Yorkissa.

Galaxy S8:sta on kuultu viime päivinäkin lukuisia huhuja ja nähty erilaisia todennäköisesti huhujen perusteella luotuja kuvia. Myös venäläisvuotaja Eldar Murtazin on Mobile-review-sivustollaan paljastanut väitettyjä tietojaGalaxy S8:n yksityiskohdista – joskin Murtazinin tiedoissa ei oikeastaan ole mitään uutta, vaan samaa on kuultu jo aiemminkin.

Tuoreimpien huhujen jälkeen Galaxy S8:sta tiedetään nyt tämä:

  • Kaksi versiota, Galaxy S8 ja Galaxy S8 Plus, 5,7 ja 6,2/6,3 tuuman näytöillä. Käytössä on uusi Super AMOLED -tekniikka, joka parantaa väritoistoa.
  • Suuremmasta näytön koostaan huolimatta Galaxy S8 olisi suunnilleen samankokoinen 5,1 tuuman näytöllä varustetun Galaxy S7:n ja Galaxy S8 Plus vastaavasti 5,5 tuuman näytöllä varustetun Galaxy S7 edgen kanssa
  • Näyttö kattaisi suuremman osan puhelimen etupuolesta eikä näytön alapuolelta löytyisi enää kotinäppäintä tai muita Androidin toimintopainikkeita
  • Sormenjällkitunnistimen osalta huhut ovat vielä ristiriitaisia. Puhetta on ollut sen löytymisestä puhelimen takaa, mutta mahdollista näyttää olevan sijoittaminen myös näyttölasin alle etupuolelle.
  • Toinen epävarmuus liittyy takakameraan: tuleeko kaksoiskamera vai ei? Osa huhuista sanoo yhä kyllä, osa on kertonut suunnitelmien kaksoiskamerasta hylätyn. Kaksoiskamera saattaa tulla vain suurempaan Plus-malliin. Jos kaksoiskamera tulee, odotetaan sen vastaavan esimerkiksi Huawein toteutusta eli sisältävän tavallisen värikameran ohella toisen monokromikameran hämäräkuvausta sekä värien ja yksityiskohtien taltiointia parantamaan.
  • Eteen luvassa on 8 megapikselin kamera, jossa korkeamman tarkkuuden ohella uutta ja yhä melko erikoista etukameralle älypuhelimessa on automaattitarkennus. Lisäksi mukana on myös iirisskanneri.
  • Sisuksiinsa Galaxy S8:t saavat markkinasta riippuen joko Samsungin oman Exynos 8895:n tai Qualcommin Snapdragon 835:n – esimerkiksi Suomeen odotetaan aiemman käytännön perusteella ensin mainittua versiota.
  • RAM-muistia odotetaan vähintään 6 gigatavua ja tallennusmuistia vähintään 64 gigatavua, molemmat edustavat viimeisintä tekniikkaa (LPDDR4 ja UFS 2.1). Tallennusmuisti on laajennettavissa microSD-muistikortilla.
  • USB-C-liitännän ohella mukana olisi edelleen perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.
  • Ohjelmistossa käyttöliittymä on päivittymässä, Galaxy S8 tulee heti Android 7.1.1 Nougatilla ja mukaan on tulossa Bixby-virtuaaliavustaja. Lisäksi uutta on Windows 10:n Continuumia vastaava työpöytätila sekä pelitila, joka optimoi suorituskyvyn pelaamiseen.