Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusia huhuja Samsungin seuraavasta huippupuhelimesta: 5,5-tuumainen UHD-näyttö tulossa

Samsung Galaxy Note7:n tarinan päätyttyä ennenaikaisesti ovat katseet kääntyneet jo ensi vuoden Galaxy S8 -mallin tai -mallien suuntaan. Tuoreet raportit Aasiasta laittavat huhumyllyyn lisää kierroksia.

Jo jonkin aikaa on ounasteltu, että Samsung käyttäisi tulevissa S8-malleissa UHD- tai 4K-tarkkuuden näyttöä. Nyt SamMobile kertoo Kiinasta kantautuvasta uudesta huhusta, jonka mukaan S8 todella käyttäisi UHD-näyttöä, kooltaan 5,5 tuumaa. Epäselväksi jää, onko tulossa suoralla näytöllä varustettua mallia vai vain kaareva edge-malli, mutta on hyvin mahdollista, että Samsung julkaisee vain edge-näytöllä varustetun mallin.

5,5-tuumaisena S8:n näyttö vastaisi kooltaan S7 edgen näyttöä, ja UHD-tarkkuus olisi tervetullut ominaisuus virtuaalitodellisuuden ystäville. Samsung on jo jonkin aikaa panostanut tukevasti VR-puoleen ja UHD-näyttö olisi elementissään yhtiön hiljattain julkaisemien uusien Gear VR -lasien kanssa. Huhua S8:n UHD-näytöstä puoltaa myös se tilastollinen seikka, että Samsung on parin vuoden välein nostanut Galaxy S -mallien näytön tarkkuutta. S4 ja S5 käyttivät FHD-näyttöjä ja S6 sekä S7 QHD-näyttöjä, joten seuraava luonteva askel olisi UHD.

Samainen kiinalaishuhu mainitsee myös, että S8 käyttäisi kuuden gigatavun RAM-muistia. Viimeisen vuoden aikana muutamat muut valmistajat ovat jo julkaisseet kuuden gigatavun RAM-muistilla varustettuja malleja, ja Samsungin viime viikolla Kiinassa esittelemä Galaxy C9 Pro sisältää kuusi gigatavua RAM-muistia, joten vastaava ratkaisu sopisi hyvin myös Galaxy S8:aan.

Tekniikkahuhujen lisäksi myös S8:n julkaisuajankohta on ollut puheissa viime aikoina. Sen jälkeen kun Note7:n myynti lopetettiin, alkoi spekulointi, aikaistaisiko Samsung S8:n julkaisua. Korealainen ET News uutisoi nyt Samsungin korkea-arvoisen työntekijän ampuneen alas huhut aikaisesta julkaisusta. Samsungin edustajan mukaan olisi mahdotonta tässä vaiheessa ryhtyä aikaistamaan laitteen julkaisua. Uudet Galaxy S -mallit on yleensä esiteltyhelmikuussa MWC-messujen yhteydessä. Hiljattain tosin Wall Street Journal jo raportoi, että Note7-tapaus saattaa jopa hidastaa S8:n kehitystä, sillä insinöörit paiskovat töitä selvittääkseen Note7:n akkuongelman syyn.