Huhu: Samsung ei hylkää Note-sarjaa – Galaxy Note 8 tulossa

Samsung aikoo jatkaa Galaxy Note -puhelintensa sarjaa myös tänä vuonna, vaikka viime vuoden Galaxy Note7:n kanssa epäonnistuttiin pahoin.

BusinessKorean mukaan Samsung julkaisisi Galaxy Note 8:n vuoden toisella puoliskolla, kuten se yleensä on aiempinakin vuosina tehnyt. Tätäennen huhtikuussa tulossa olisivat uudet Galaxy S8 -puhelimet. Galaxy Note7 -fiaskosta huolimatta Samsung on päättänyt olla hylkäämättä Note-brändiä.

Galaxy Note7 oli suosittu ennen kuin sen räjähdysongelmat kävivät ilmi. Samsung joutui takaisinkutsumaan laitteen lopulta kahdesti ja lopetti sen tuotannon ja myynnin pysyvästi. Samsungin odotetaan nyt kertovan Note7-räjähdysten todelliset syyt tammikuun aikana. BusinessKorean kuulemat huhut kertovat, ettei kyse olisi vain akkuongelmasta vaan ”virheestä elektronisen laitteiston suunnittelussa”.

Lähde Samsungin yhteistyökumppanilta kertoi Business Korealle Samsungin aikovan tuoda Galaxy S8:n vielä 2K-näytöillä (2560×1440 pikseliä), mutta Galaxy Note 8:ssa tulevan käytööön 4K-tarkkuus (3840×2160). Korkeammalla näyttötarkkuudella pyritään parantamaan muun muassa virtuaalitodellisuuden toimintoja. Luvassa pitäisi olla myös uusi Gear VR. Uutta olisivat myös parannetut kynätoiminnot.

Jo Galaxy S8:ssa nähtävä Samsungin uusi Bixby-virtuaaliavustaja nähdään myös myöhemmin Galaxy Note 8:n ossana.