Uusi versio tulossa: Apple Watch saamassa oman 4G-mobiiliverkkoyhteyden

Apple aikoo tuoda myyntiin tänä vuonna uuden 4G LTE -mobiiliverkkoyhteydellä varustetun version Apple Watch -älykellostaan, raportoi luotettavista lähteistään tunnettu Bloomberg.

Suoraan mobiiliverkkoyhteyteen pystyvä kello vähentäisi sen riippuvuutta iPhonesta mahdollistaen esimerkiksi lenkkeilyn ilman iPhonen mukaan ottamista, mutta silti musiikin suoratoiston verkosta, karttojen latautumisen, viestittelyn tai sovellusten käytön olevan mahdollista. Tähän asti Apple Watchit ovat tukeutuneet iPhoneen verkkoyhteyksiensä osalta.

4G LTE -tuki voi tulla osaan uusista Apple Watch -malleista. Apple tulee käyttämään laitteessa Intelin modeemipiiriä ja Applen kerrotaan neuvottelevan yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten operaattorien kanssa laitteen myynnistä. Yhdysvalloissa kaikki neljä suurta operaattoria aikovat laitetta myydä.

Alun perin Apple suunnitteli mobiiliverkkoja tukevan kellon myyntiin tuomista jo viime vuonna. Nytkin Bloomberg toteaa, että laite voi toki vielä myöhästyä tältäkin vuodelta.

Suurin ongelma on tietenkin akunkesto ja siihen akun kapasiteetin kautta liittyen laitteen koko. Viime vuonna Apple perui 4G-Watchin juuri akkukesto-ongelmien takia, mutta Applen kerrotaan tutkineen tapoja parantaa akkukestoa.

Aiemmat huhut ovat kertoneet, että Apple voisi päätyä käyttämään kellossa esineiden internetin laitteille tarkoitettua CAT-M1-versiota 4G LTE:stä. Se voisi olla avain vähävirtaisuuteen. Toistaiseksi ei myöskään tiedetä, aikooko Apple käyttää laitteessa integroitua eSIMiä, mikä kuitenkin on oletettavaa koon pienentämiseksi, ja millaisia liittymäsopimuksiä operaattorit laitteelle tulevat tarjoamaan.

Apple-bloggaaja John Gruber toteaa Daring Fireball -sivullaan Bloombergin raporttia kommentoidessaan kuulleensa vahvistamattomalta lähteeltä myös Apple Watchin designin menevän tänä vuonna uusiksi, kun tähän asti se on pysynyt samana kahdessa ensimmäisessä sukupolvessa.

Mobiiliverkkoyhteyksillä varustettu Apple Watch voisi kiihdyttää edelleen sen myyntiä. Apple Watch on jo nyt ylivoimaisesti myydyin älykello. Apple ei ole ikinä kertonut Watchin tarkoista myyntimääristä, mutta kertoi huhti-kesäkuun neljänneksen toimitusten kasvaneen yli 50 prosentilla vuotta aiemmasta. Eri tahojen arvioissa tämä tarkoittaa vajaan kolmen miljoonan Apple Watchin myyntiä.