Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: OnePlus 9 -julkaisua suunnitellaan maaliskuulle - koodinimenä Lemonade

OnePlus 8T tuli vasta kauppoihin tällä viikolla, mutta tahti älypuhelinmarkkinoilla on kova. Nyt puhutaan jo OnePlus 9 -sarjasta.

OnePlus 9:n koodinimi on Lemonade, erityisesti OnePlus-paljastuksistaan tunnettu Max J. on jo kertonut Twitterissä.

Lisäksi Android Central -sivuston lähteen mukaan OnePlus 9:n suunniteltu julkaisu on tapahtumassa tämän hetken suunnitelmien mukaan maaliskuun puolivälin paikkeilla, eli kuukautta aiemmin kuin OnePlus 8 -sarjan tänä vuonna. Myös OnePlus 8:n ja OnePlus 8 Pron piti tulla myyntiin aiemmin, mutta koronavirustilanteen vaikutukset lykkäsivät julkaisua useampaan kertaan ja useilla viikolla. OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro tulivat myyntiin lopulta 21. huhtikuuta. Aiempina vuosina kevään OnePlus-uutuuksia on nähty myös vasta toukokuussakin.

Varhaisempi julkaisu on OnePlussalle tärkeä myös siinä mielessä, että myös Samsungin on huhuttu aikaistavan aikatauluaan ja julkaisevan seuraavat Galaxy S -sarjan huippupuhelimensa jo tammikuussa.

OnePlus 9:n rinnalla nähdään todennäköisesti jälleen OnePlus 9 Pro -huippumalli. OnePlus 8 Pro ei saanut seuraajaa nyt syksyllä OnePlus 8T:n rinnalla – lähinnä todennäköisesti, koska mahdolliset uudistukset OnePlus 8 Prosta olisivat jääneet varsin vähäisiksi.

Todennäköisesti OnePlus 9 -puhelimissa nähdään Qualcommin seuraavan sukupolven huippupiiri, oletetusti Snapdragon 875, jonka julkistuksen odotetaan tapahtuvan 1. joulukuuta. Lisäksi sekä OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro tarjoavat todennäköisesti edelleen 65 watin akun Warp Charge 65 -pikalatauksen, joka ensiesiteltiin OnePlus 8T:ssä.

Huippumallin voisi myös odottaa tarjoavan yhä OnePlus 8 Pron tavoin langattoman latauksen ja pöly- ja vesitiiviin rakenteen.

Lisäksi todennäköisiä ovat muutokset kameroiden osalta.