Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: OnePlus 8T -älypuhelin julkistetaan 14. lokakuuta

OnePlus suunnittelee julkistavansa uuden huippuluokan OnePlus 8T -älypuhelimensa 14. lokakuuta, raportoi vuotaja Ishan Agarwal lähteisiinsä perustuen yhteistyössä MySmartPrice-sivuston kanssa.

Viime hetken muutokset ajankohdassa ovat kuitenkin mahdollisia. Esimerkiksi aiemminkin OnePlus on joutunut siirtämäään julkistustaan Applen ilmoitettua tilaisuudesta samana päivänä, ja myös nyt Applelta odotetaan iPhone-julkistuksia lokakuun aikana, mahdollisesti juuri puolivälin tienoilla.

OnePlus 8T:n julkistus tulisi tapahtumaan samalla tavalla kansainvälisessä verkkotapahtumassa kuin keskihintaluokan Nord-älypuhelinmallin aiemmin tänä kesänä.

OnePlus 8T:stä on huhuttu jo pitkään, ja puhelimesta on nähty erinäisiä paljastuksia.

OnePlus 8T:n design paljastui hiljattain luotettavan vuotajan OnLeaksin yhdessä PriceBaba-sivuston kanssa julkaisemissa mallinnoskuvissa. OnePlus on siirtymässä uutuudessa muiden valmistajien vanavedessä suorakulmion muotoiseen, muusta takapinnasta kohoavaan kamera-alueeseen vasemmassa yläkulmassa.

Aiemmin Android Central -sivusto paljasti jo tietoja puhelimen teknisistä ominaisuuksista.

OnePlus 8T:stä paljastuneet tekniset tiedot:

 • 6,55 tuuman AMOLED-näyttö, joka on samankokoinen kuin OnePlus 8:ssa mutta nopeampi 120 hertsin virkistystaajuudella, joka aiemmin nähtiin jo OnePlus 8 Prossa. OnePlus 8:ssa näytön virkistystaajuus on 90 hertsiä.
 • Neljä takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera uudemmalla kennolla kuin OnePlus 8.ssa
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 5 megapikselin makrokamera
  • 2 megapikselin syvyyskamera
 • 32 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 865 tai 865+ -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • 4 500 milliampeeritunnin akku 65 watin pikalatauksella
 • Suoraan Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 11 -ohjelmistoa

Järjestelmäpiirin osalta Android Central ja OnLeaks ovat olleet erimielisiä. Aiempi Android Central -sivuston paljastus kertoi OnePlus 8T:hen olevan tulossa OnePlus 8:aan verrattuna päivitetyn ja jopa 10 prosenttia tehokkaamman Snapdragon 865+:n, mutta OnLeaksin mukaan järjestelmäpiirinä säilyisi Snapdragon 865.

Kameroiden lukumäärä on kasvamassa OnePlus 8:n kolmesta OnePlus 8T:ssä neljään. OnePlus 8:ssa on 2 megapikselin makrokamera, kun OnePlus 8T:hen pitäisi tulla 5 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Kameroiden joukosta näyttäisi jäävän yhä puuttumaan telekamera, joka löytyi viime vuoden OnePlus 7T -mallista ja jonka puute oli yksi selkeä heikkous jo OnePlus 8:ssa.

OnePlus on jatkamassa 8T-mallilla yhdellä näytön vasemman yläkulman reikään sijoitetulla etukameralla, vaikka edullisemmassa keskihintaluokan Nordissa etukameroita on kaksi. Kyljillä virtapainike, OnePlussan tunnusmerkki eli hiljennyskytkin ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ovat tutuilla paikoillaan.

Aiemmin alta löytyvä OnePlus 8T:n etupuolen kuva on paljastunut jo myös OnePlussan Android 11 Developer Preview 4 -testiversiosta.

OnePlus 8T:n rinnalla OnePlussalta ei välttämättä nähdä tänä syksynä lainkaan OnePlus 8T Pro -mallia, joskin tältä osin huhut ovat olleet ristiriitaisia.

Sen sijaan OnePlussalta odotetaan edullisempia älypuhelinmalleja – koodinimellä Clover 4G-älypuhelinta parin sadan euron ja koodinimellä Billie 5G-älypuhelinta kolmen sadan euron hintaluokkaan.

OnePlussan ohjelmistosta paljastunut kuva.

OnePlussan ohjelmistosta paljastunut kuva.