Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Näin iPad muuttuu ensi vuonna – paljon tuttua iPhone X:stä

Applen suunnitelmista uusista iPad-malleista on paljastunut tietoja. Bloombergin raportin mukaan Apple on ottamassa iPhone X:stä tutun Face ID:n käyttöön myös tulevassa huippu-iPadissa.

Ainakin yksi uusi iPad-malli vastaa 10,5 tuuman nykyistä iPad Prota näytön kooltaan, mutta tässä uudessa iPadissa olisi nykyistä pienemmät näytön reunukset erityisesti pystyasennossa näytön ylä- ja alapuolella eikä enää kotipainiketta eikä näin myöskään Touch ID -sormenjälkitunnistinta. iPadissa tapahtuvat muutokset peilaisivat näin iPhone X:ssä nähtyä.

Nykyiset 10,5 ja 12,9 tuuman iPad Pro ovat teknisesti pitkälti identtisiä, mutta Bloombergin raportissa ei vielä nyt oteta laajemmin kantaa tuleviin kokoversioihin ja niiden mahdollisiin eroihin.

iPhone X:ssä Apple otti ensimmäistä kertaa iPhonessa käyttöön OLED-näyttöteknologian. Tulevassa iPadissa sitä ei kuitenkaan tulla lähteiden mukaan todennäköisesti näkemään. Syynä ovat niin taloudelliset kuin tekniset syyt, sillä OLED-näyttöjen valmistuskapasiteetti on kaiken kaikkiaan tiukilla käyttöönoton iPhone X:ssä kasvatettua nyt kysyntää OLED-näyttöpaneeleille merkittävästi.

Face ID -kasvontunnistuksen ohella tuleva iPad saisi todennäköisesti myös jo iPhone X:ssä nähdyt muut TrueDepth-etukamerajärjestelmän toiminnot eli muun muassa Animojit. TrueDepth-kamerajärjestelmä koostuu tavanomaisen kameran ohella infrapunakamerasta, infrapunavalosta sekä pisteprojektorista.

Luonnollisesti tuleva iPad sisältäisi myös aiempia malleja tehokkaamman Apple-järjestelmäpiirin.

Uusi huippu-iPad olisi tulossa myöhemmin ensi vuonna, hieman yli vuoden päästä edellisestä iPad Pro -uudistuksesta, joka tapahtui tänä vuonna kesäkuun alussa WWDC-tapahtumassa.

Bloomberg kertoo Applen valmistelevan uutta versiota myös Apple Pencil -kynästään sekä sen ominaisuuksista iOS-ohjelmistossa.

Pitkän laskun jälkeen Apple on onnistunut viimeisinä vuosineljänneksinä kääntämään iPadien toimitukset ja myynnin jälleen kasvuun. Merkittävästi uudistuvat uudet mallit voisivat piristää kysyntää edelleen.