Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Merkittävästi uudistuva iPad mini yhä aikataulussa tälle syksylle - Applelta tulossa yhä myös iMac suuremmalla näytöllä

iPad mini on uudistumassa merkittävästi uuden mallin myötä.

Apple julkisti ja toi markkinoille vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana uudet huippuluokan iPad Pro -tablettilaitteet.

iPadien osalta Applelta on odotettu lisäksi täksi vuodeksi vielä uutta iPad miniä suuremmalla näytöllä ja pienemmillä reunuksilla sekä uutta versiota perustason iPadista. Apple on jo rekisteröinyt uusia iPad-malleja Euraasian talouskomission tietokantaan.

Bloombergin Mark Gurman ja Debby Wu raportoivat jo aiemmin, että iPad mini on sisältämässä uuden designin, jossa on aiempaa pienemmät reunukset näytön ympärillä eikä enää kotipainiketta. iPad minin design on edellisen kerran uudistunut kuusi vuotta sitten.

Nyt osana viimeisintä Power On -uutiskirjettään Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on todennut, että uusi iPad mini on edelleen aikataulussa julkaistavaksi tänä syksynä.

Gurmanin mukaan uutuuden design muistuttaa iPad Airia, mutta vain pienemmessä koossa. Lisäksi sisuksiin iPad mini on saamassa järjestelmäpiirin, joka on aiempaa tehokkaampi.

Tulevaa iPad miniä Gurman kuvailee suurimmaksi uudelleensuunnitteluksi koko iPad minin yhdeksänvuotisen historian aikana. Viimeksi Apple päivitti iPad miniä, jolloin se toi laitteeseen A12 Bionic -järjestelmäpiirin sekä Apple Pencil -tuen. Aiemmin tulevaan iPad miniin on povattu 8,5-9 tuuman kokoista näyttöä, kun tähän asti iPad minin näytön koko on ollut 7,9 tuumaa.

Tubettaja Jon Prosser paljasti aiemmin yhdessä RendersByIanin kanssa myös mallinnoskuvia siitä, miltä tuleva uusi iPad mini voi näyttää.

iPad minin lisäksi viimeisimmässä uutiskirjeessään Gurman ottaa kantaa myös Applelta odotettavaan suurikokoisempaan iMaciin. Gurmanin mukaan tänä vuonna esitelty täysin uusi 24 tuuman iMac Applen omalla suoritinpiirillä on saamassa jatkoa suuremmalla sisarmallilla, joka korvaa Intel-suorittimelliset 27 tuuman mallit.

Aiemmin Bloomberg raportoi, että suuremman iMacin kehitystyö keskeytettiin pienemmän mallin viimeistelyn vauhdittamiseksi.

Tältä voi näyttää seuraava iPad mini. Kuva: Front Page Tech / Jon Prosser ja RendersByIan.
Tältä voi näyttää seuraava iPad mini. Kuva: Front Page Tech / Jon Prosser ja RendersByIan.