Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Google perunut ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa markkinoilletulon

Huhuttu laite ei Googlen mielestä olisi ollut tarpeeksi kilpailukykyinen.

Googlelta on jo pitkään huhuttu myös omaa taittuvanäyttöistä älypuhelinta, josta huhuissa on käytetty muun muassa nimeä Pixel Fold.

Odotukset taittuvanäyttöisestä Google-älypuhelimesta vain kiihtyivät, kun Google julkisti lokakuun lopulla uuden Android 12L -käyttöjärjestelmäversion, joka sisältää optimointeja juurikin suuremmilla näytöillä varustetuille laitteille, kuten tableteille ja taittuvanäyttöisille älypuhelimille. Android 12L:n varsinainen julkaisu on tapahtumassa ensi vuoden alkupuolella.

Nyt aiemmin Googlen taittuvanäyttöisestä älypuhelimesta raportoinut Display Supply Chain Consultants -yhtiön Ross Young on kuitenkin kertonut, että heidän tietojensa mukaan Google olisi perunut ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa markkinoilletulon.

Toimitusketjulähteet ovat kertoneet DSCC:lle Googlen peruneen laitteeseen liittyviä tilauksia. Syynä perumiseen on kilpailutilanne: raportoidusti Googlella on tultu johtopäätökseen, ettei suunniteltu taittuvanäyttöinen älypuhelin olisi ollut riittävän kilpailukykyinen menestyäkseen.

Googlen ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen odotettiin vastaavan kooltaan Samsungin Galaxy Z Fold3:a ja sisältävän myös LTPO-näyttöpaneelin mukautuvalla, 120 hertsiin yltävällä virkistystaajuudella.

Hiljattain 9to5Google-sivusto raportoi ohjelmistopaljastuksen kertoneen, että laitteen kamerat eivät olisi olleet viimeistä huutoa. Kamerakokoonpano olisi koostunut 12,2 megapikselin pääkamerastä Sony IMX363 -kennolla, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta Sony IMX386 -kennolla sekä kahdesta 8 megapikselin etukamerasta Sony IMX355 -kennolla – kameroista sekä ulko- että sisänäytölle.

Ensimmäisen taittuvanäyttöisen Google-puhelimen tiedetään olleen kehityksessä koodinimellä Passport. Sittemmin ilmeisesti sama laite on kuitenkin bongattu myös koodinimellä Pipit, mikä voi kieliä muutoksista.

Lisäksi viitteitä on nähty myös Jumbojack-koodinimestä, jonka taakse aiemmin arvailtiin kuuluvan Googlen toisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen, joka voisi olla simpukkamallia.

Nyt nähtäväksi jää, milloin Google lopulta taittuvanäyttöisten älypuhelinten markkinoille mukaan ilmestyy – ja millaisella laitteella.