Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Ensi vuoden iPad Prohon tulossa lasinen takapinta ja langaton lataus - iPad mini uudella designilla ja ohuempi iPad myöhemmin tänä vuonna

Raportti luotettavalta taholta kertoo jo tulevista iPadeista.

Apple julkisti vasta hiljattain uudet 11 ja 12,9 tuuman iPad Pron. 11 tuuman iPad Pron osalta kyseessä on 3. sukupolvi, 12,9 tuuman iPad Pron osalta 5. sukupolvi. Kevään 2021 iPad Pro -uutuuksien uudistuksia ovat muun muassa M1-järjestelmäpiiri, 5G-tuki, uusi 12 megapikselin ultralaajakulmainen etukamera sekä 12,9 tuuman mallissa myös mini-LED-taustavaloteknologia.

Huhumyllyssä katse kääntyy jälleen kuitenkin jo tulevaan, kun seuraavista iPad Pro -laitteista on kuultu nyt ensimmäinen raportti.

Bloombergin Mark Gurman ja Debby Wu raportoivat lähteisiinsä perustuen Applen kehittävän ensi vuodeksi uutta iPad Prota, joka tukee langatonta latausta. Samalla iPad Pron design olisi uudistumassa lasisella takapinnalla.

iPhoneissa Apple esitteli langattoman latauksen ensi kertaa vuonna 2017 ja iPhone 12 -malleissa uutuus oli magneettisesti kiinnittyvä MagSafe-lataus. Applen kerrotaan testaavan vastaavaa MagSafe-ratkaisua myös uuteen iPad Prohon. Langattoman latauksen lisäämisen ohella kehitteillä oleva iPad Pro sisältää yhä USB-C-portin Thunderbolt-tuella.

Applen kerrotaan kokeilevan uuden iPad Pron yhteydessä myös käänteistä langatonta latausta, joka mahdollistaisi muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne takapinnan päälle. Aiemmin Apple on työstänyt mahdollisuutta käänteiseen langattomaan lataukseen iPhoneissa, muttei syystä tai toisesta ole toistaiseksi esitellyt tällaista, muissa älypuhelimissa yleistynyttä ominaisuutta.

Uuden iPad Pron kehitystyön varoitetaan olevan vasta varhaisella asteella, joten Applen suunnitelmat sen suhteen voivat vielä muuttua tai peruuntua kokonaan.

Mielenkiintoisesti osana Bloombergin raporttia on myös maininta, että Apple tutkii yhä oman langattoman latausalustan kehittämistä. Aiemmin Apple joutui perumaan julkistamansa AirPower-latausalustan markkinoilletulon, koska se ei saanut kunnianhimoista latausalustaansa toimimaan vaatimustensa mukaisella tasolla. Applella kerrotaan olevan yhä työn alla vastaavalla tavalla samanaikaisesti esimerkiksi iPhonea, Apple Watchia ja AirPods-kuulokkeita lataava alusta, minkä lisäksi Apple tutkii myös uusia langattoman latauksen tekniikoita, jotka toimivat pidemmillä välimatkoilla kuin nykyisin yleinen induktiivinen lataus.

Ensi vuodeksi kaavaillun uuden iPad Pron lisäksi Bloomberg raportoi, että Applelta on tulossa tänä vuonna päivitetty iPad mini uudella designilla, jossa on aiempaa pienemmät reunukset näytön ympärillä eikä enää kotipainiketta. iPad minin design on edellisen kerran uudistunut kuusi vuotta sitten.

Lisäksi Apple kehittää myös ohuempaa versiota perus-iPadistaan, joka on tarkoitus esitellä myöhemmin tänä vuonna yhdessä uuden iPad minin kanssa.