Raportti: Applen iPhone-julkistustilaisuus 12. syyskuuta

Apple julkistaa uudet iPhonensa ja muut uutuutensa keskiviikkona 12. syyskuuta järjestettävässä tilaisuudessa, ainakin jos on uskominen Mac4Ever-sivuston lähteitä.

Mac4Everin mukaan operaattoreille on jo viestitty Applen suunnitelmista. Julkistustilaisuuden järjestäminen 12. syyskuuta ei ole suuri yllätys, sillä aiempien vuosien historian valossa potentiaalisina päivinä on pidetty sen lisäksi lähinnä viikkoa aiempaa ajankohtaa.

Applen odotetaan julkistavan tilaisuudessaan kolme uutta iPhone-mallia – nykyisistä hienoisesti päivitetyt iPhone 7s ja iPhone 7s Plus sekä uusi huippu-iPhone, jonka mallinimestä ei ole toistaiseksi mitään varmempaa käsitystä. Näiden lisäksi tulossa ovat todennäköisesti ainakin myös uusi kolmannen sukupolven Apple Watch sekä uusi versio Apple TV -laitteesta 4K HDR -tuella.

Uusista iPhoneista on kuultu huhuja taukoamatta lähes päivittäin jo useamman kuukauden ajan. Suurimpia uudistuksia ovat lähes koko etupuolen kattava OLED-näyttö sekä uudet 3D-anturit, joita hyödyntävän edistyneen kasvontunnistuksen odotetaan korvaavan sormenjälkitunnistuksen uudessa huippu-iPhonessa.

Kaikkien kolmen uuden iPhonen odotetaan tulevan myyntiin samanaikaisesti, mutta huippu-iPhonen saatavuus tulee olemaan aluksi erittäin heikko. Jos aiempina vuosina nähty toistuu, voisi uusien iPhone-mallien ennakkomyynti ensimmäisen aallon markkinoilla alkaa perjantaina 15. syyskuuta ja toimitukset viikkoa myöhemmin 22. syyskuuta. Viime vuonna Suomi lukeutui ensimmäisen aallon myyntimaihin, mutta toistuuko tämä tänä vuonna, sitäkään ei vielä tiedetä.