Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Applelta tulossa uusi iPhone 8:aa muistuttava ”iPhone SE” 4,7 tuuman näytöllä keväällä 2020

Apple tulee julkistamaan tämän syksyn uudet iPhone-mallinsa tiistaina 10. syyskuuta. Odotuksissa on suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille – huhujen mukaan mallinimiltään mahdollisesti iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max.

Jo aiemminkin Applen on huhuttu valmistelevan ensi keväälle uuden päivitetyn iPhone 8:n kaltaisen mallin julkaisua, ja nyt arvovaltaisempi taho, japanilainen talousjulkaisu Nikkei toistaa uudessa raportissaan nämä tiedot.

Nikkein mukaan Apple suunnittelee iPhone 8:n tavoin 4,7 tuuman näytöllä varustetun uuden iPhone-mallin julkaisua keväällä 2020. Uutuuden mallinimeä ei ole vielä varmistettu mutta sitä voidaan pitää myös uuden sukupolven iPhone SE:nä – aiemman vanhemman sukupolven iPhone-muotoilun päivittämisenä uudella tekniikalla. Alkuperäinen vuonna 2016 esitelty iPhone SE oli ulkoisesti iPhone 5s:n kaltainen ja varustettu 4 tuuman näytöllä.

Uudessa 4,7 tuuman iPhone-mallissa olisi edelleen LCD-näyttö mutta todennäköisesti uudemman sukupolven järjestelmäpiiri, mahdollisesti jopa A13-piiri, jota odotetaan myös ensi viikolla julkistettavaan iPhone-uutuuskolmikkoon.

Mikäli puhelimen muotoilu pysyisi ennallaan, säilyisi siinä todennäköisesti käytössä myös Touch ID -sormenjälkitunnistus.

Muista uudistuksista ei ole vielä tietoa mutta esimerkiksi kamera voisi päivittyä verrattuna iPhone 8:aan. Lisäksi järjestelmäpiirin ohella esimerkiksi myös yhteydet Apple voisi samalla päivittää modernimmaksi.

Uusi iPhone-malli päivittäisi Applen iPhone-mallistoa sen edullisemmasta päästä ja voisi korvata myynnissä kevään aikana iPhone 8:n.