Raportti: Apple kehittää suurempaa iPad Airia 12,9 tuuman näytöllä

Suurempi iPad Air tulossa täydentämään Applen iPad-mallistoa.

Apple kehittää suurempaa iPad Airia varustettuna 12,9 tuuman näytöllä, raportoi DigiTimes lähteisiinsä perustuen.

Jo lokakuun alussa kuultiin 9to5Mac-sivustolta raportti, jonka mukaan Applella on työn alla kaksi uutta iPad Air -mallia. Tuolloin oli vielä spekulaatioiden varassa, miten mallit eroavat, mutta uuden raportin valossa Apple valmistelee nähtävästi eri kokoisia iPad Air -uutuuksia.

Toistaiseksi iPad Air on on ollut tarjolla vain yhdessä koossa, ja nykyisessä keväällä 2022 lanseeratussa viidennen sukupolven iPad Airissa näytön koko on 10,9 tuumaa.

Applen iPad-mallistossa vain huippumalli iPad Pro on ollut tarjolla kahdessa eri koossa, nykyisellään 11 ja 12,9 tuuman näytöillä.

Tulevien iPad Airien odotetaan sisältävän M2-järjestelmäpiirin, kun nykyisessä 5. sukupolven iPad Airissa järjestelmäpiirinä on M1.

Seuraavan iPad Air -sukupolven lisäksi Applelta odotetaan lähiaikoina myös vähäisesti päivitettyjä versioita perus-iPadista sekä iPad ministä.

Sen sijaan aiempien raporttien mukaan seuraava sukupolvi toisi iPad Pro -laitteisiin suuremman uudistuksen. Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on kertonut uusien iPad Pro -laitteiden olevan tuomassa M3-piirin ohella merkittävänä uudistuksena OLED-näytöt ensi kertaa iPadeihin. Lisäksi samalla uudet iPad Prot ovat saamassa uuden Magic Keyboard -näppäimistön, jonka kanssa laitteet muistuttavat enemmän perinteisiä läppäreitä. Muovin sijaan näppäimistöosa rakentuisi alumiinirungolle ja sisältäisi suurikokoisemman kosketuslevyn.

Tosin, DigiTimesin raportti sekoittaa nyt pakkaa iPad Pron osalta, sillä siinä on mainittu, että iPad Pro olisi tulossa LCD-näytöllä – ja ilman nykymallissa käytettävää mini-LED-taustavalaistusta. Voi kuitenkin olla, että tässä on kyse jonkinlaisesta väärinkäisityksestä.

iPad-julkistuksia ei näillä näkymin nähdä enää vuonna 2023, vaan joskus vuoden 2024 alkupuoliskon aikana.