Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Apple kehittää magneettisesti kiinnittyvää lisäakkua iPhone 12 -puhelimille

Apple esitteli MagSafen uutena ominaisuutena iPhone 12 -puhelimissa.

Puhelimet sisältävät lasisen takapintansa alla magneetteja, jonka ansiosta MagSafe-laturit ja muut yhteensopivat lisävarusteet kiinnittyvät niihin tiukasti.

Nyt Bloombergin Mark Gurman raportoi lähteisiinsä perustuen Applen kehittävän magneettisesti iPhoneihin kiinnittyvää lisäakkua, joka lataisi langattomasti iPhonea.

Raportoidusti Apple on kehittänyt uutta lisävarustettaan ainakin yli vuoden ajan ja sen lanseerauksen on suunniteltu tapahtuvan iPhone 12 -julkaisun jälkeisinä kuukausina. Apple toi neljä iPhone 12 -malliaan myyntiin viime vuoden loka-marraskuussa.

Osassa uuden magneettisesti kiinnittyvän lisäakun prototyypeistä on ollut valkoinen kumimainen ulkopinta.

Apple on jo aiemmin tarjonnut iPhoneille lisäakkukuoria, jotka ovat myös suojanneet samalla puhelinta. Uusi magneettisesti lisäakku ei samalla tavalla tarjoaisi suojaa, mutta olisi toisaalta helpommin kiinnitettävissä ja irrotettavissa.

Bloombergin raportti kertoo, että Applen testeissä magneettinen kiinnitys on osoittautunut riittävän vahvaksi, mutta uuden lisävarusteen kehitystyötä ovat hidastaneet ohjelmisto-ongelmat, kuten esimerkiksi iPhonen antamat virheelliset ilmoitukset akun ylikuumenemisesta. Lisäksi Apple on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmia lisäakun käyttöön suojakuoren kanssa ja ilman.

Lähteet varoittavat, että kehitystyössä ilmenneistä haasteista johtuen lisävarusteen myyntiintulo saattaa viivästyä alkuperäisestä suunnitelmasta tai Apple saattaa yhä kokonaankin luopua sen tuomisesta markkinoille.

Applella tiedetään olevan korkeat vaatimukset tuotteiden luotettavuudelle ja turvallisuudelle, minkä myötä Apple esimerkiksi perui aiemmin alun perin jo vuonna 2017 esittelemänsä AirPower-latausalustan markkinoilletulon. Raportoidusti Apple kohtasi myös sen kehitystyössä ylikuumenemiseen liittyviä ongelmia, joita ei se ei kyennyt ratkaisemaan.

Applen tulevan iOS 14.5 -käyttöjärjestelmäpäivityksen testiversiosta paljastui aiemmin viittauksia uuteen lisäakkuun. Uudemmassa testiversiossa Apple sittemmin poisti paljastuneet viittaukset.

Apple on toistaiseksi esitellyt kaksi MagSafe-latauslaitetta – yksinkertaisen magneettisesti kiinnittyvän pyöreän MagSafe-laturin sekä MagSafe Duo -laturin, jossa on iPhonen MagSafe-laturin lisäksi latauspaikka myös Apple Watchille. Muita Applen MagSafe-lisävarusteita ovat sen kanssa yhteensopivat kuoret sekä magneettisesti iPhone 12 -puhelimiin kiinnittyvä nahkalompakko.

Ulkopuoliset lisävarustevalmistajat ovat jo aloittaneet suunnittelemaan ja tuomaan markkinoille magneettisesti kiinnittyviä lisäakkuja, joiden kanssa Applen uutuus kilpailisi. Lisäksi Bloombergin raportin mukaan Apple on harkinnut muitakin omia MagSafe-lisävarusteita, kuten pidikettä autossa käytettäväksi.

Osana raporttiaan Bloomberg toteaa myös, että on todennäköistä, että Apple toisi iPhoneen langattoman virranjaon toiminnon, jolla voisi ladata Apple Watchia tai AirPods-kuulokkeiden koteloa. Vuoden 2019 iPhone 11 -puhelimiin Apple alun perin suunnitteli tällaista – kilpailevissa Android-älypuhelimissa nykyisin jo varsin tavallista – ominaisuutta, jonka se kuitenkin jätti lopulta puhelimistaan pois.

Aiempien raporttien mukaan Apple aikoo tuoda tämän vuoden aikana MagSafen takaisin myös Mac-läppäreihinsä.

iPhone 12 -puhelinmallit sisältävät magneettikehän takapintansa alla latauskelan ympärillä.
iPhone 12 -puhelinmallit sisältävät magneettikehän takapintansa alla latauskelan ympärillä.