Pian odotettavaan halpaan Nokia 2 -älypuhelimeen voi tulla todella kookas akku

HMD Globalin odotetaan pian julkistavan toistaiseksi edullisimman uuden Nokia-älypuhelimen, Nokia 2:n.

Puhelin näyttäisi olevan varustettu yllättävän suuren kapasiteetin akulla. WinFuture.de-sivuston Roland Quandt nosti Twitterissä esiin bonganneensa Nokia 2 -puhelimen tiedoista yhdysvaltalaisviranomaisen tietokannasta puhelimen sisältävän 4 000 milliampeeritunnin akun.

4 000 milliampeerituntia olisi Nokia 2:n kaltaiseen puhelimeen paljon. Pienikokoinen ja matalan tarkkuuden näyttö ja esimerkiksi vähäinen RAM-muisti kun tarkoittavat myös puhelimen virrankulutuksen olevan todennäköisesti keskivertoa pienempää. Nokia 2 voikin tarjota erinomaisen pitkät toiminta-ajat keskivertoa suuremman kapasiteetin akkunsa ansiosta. 4 000 milliampeerituntia olisi myös selvä poikkeus uusien Nokia-älypuhelinten joukossa, sillä toistaiseksi niissä suurimman kapasiteetin akku on nähty Nokia 8 -huippupuhelimessa, 3 090 milliampeerituntia.

Nokia 2:n hinnan voi arvioida olevan noin 100 euroa, kun nykyisin halvin Nokia 3 maksaa vajaat 150 euroa.

Alla Quandtin mainitsema TA-1029 on yksi Nokia 2:n versioista. Muita Nokia 2:n mallikoodeja pitäisivät olla TA-1007, TA-1023 ja TA-1035.

Aiemmat GeekBenchin tiedot näyttäisivät vahvistaneen Nokia 2:sta myös jo Qualcommin Snapdragon 212 -järjestelmäpiirin, jossa on neljä 1,3 gigahertsin ARM Cortex-A7 -suoritinydintä. Nokia 2:ssa on GeekBenchin mukaan vain 1 gigatavu RAM-käyttömuistia, kun tähän asti halvimmassa Nokia 3:ssa RAM-muistia on 2 gigatavua. 1 gigatavu alkaa olla nykypäivänä Android-puhelimissa erittäin vähän, mutta jostain toki Nokia 2:ssa on pakko ollut Nokia 3:een verrattuna tinkiä.

Ulkoinen ero puhelimessa muihin Nokioihin on toimintopainikkeiden löytyminen näytöltä eikä erillisinä painikkeina näytön alapuolelta. Sormenjälkitunnistinta laitteesta ei löydy, kuten ei myöskään Nokia 3:sta.