Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus videoilta: tällaisia lisätyn todellisuuden laseja Samsung suunnittelee

Samsungin tulevat lisätyn todellisuuden lasit ovat paljastuneet vuotaneilla tuote-esittelyvideoilla.

Videot jakoi Twitteriin aiemminkin eritoten Samsung- ja Microsoft-vuotajana kunnostautunut WalkingCat.

Videoilla esitellään Samsung Glasses Lite -nimikkeellä tunnettuja täydennetyn todellisuuden laseja, jotka muistuttavat perinteisiä silmä- tai aurinkolaseja ollen kuitenkin hieman tuhdimmat. Videoilla lasien käyttäjä pelaa ensin ajopeliä virtuaalisella näytöllä ja siirtyy sitten videoiden katselusta kotitoimistoon, jossa perinteinen, fyysinen näppäimistö yhdistyy virtuaalisesti täydennetyssä todellisuudessa “leijuvaan” näyttöpaneeliin.

Virtuaalinen näyttö ilmestyy lasien käyttäjän eteen esittelyvideolla.

Lasien kummassakin linssissä vaikuttaisi olevan pieni, neliskulmainen ja läpikuultava näyttöpaneeli, jonka avulla todellisuutta täydennetään. Linssien yläosa on tummennettu, jotta tekniikan edellyttämät komponentit pysyisivät piilossa.

Samsung Glasses Lite -lasit ovat sirohkot, mutta tavallisia laseja tuhdimmat.

Samsung Glasses Lite -laseissa on myös erillinen aurinkolasitila, joissa linssit himmenevät tehden täydennetyn todellisuuden laseista aivan aurinkolasien oloiset. Video ei paljasta, voiko lisätyn todellisuuden elementtejä käyttää myös aurinkolasitilassa.

Toisella esittelyvideolla luodaan nopea katsaus niihin työelämän sovelluksiin, joita Samsung täydennetyn todellisuuden varalle suunnittelee. Videolla nähdään muun muassa arkkitehti tarkastelemassa virtuaalista pienoismallia ja vilahdus kokouksesta, johon osallistuu monia täydennetyssä todellisuudessa esitettäviä henkilöitä.

Aurinkolasitila tekee älylaseista auringolta suojaavat.

Samsung Glasses Lite -laseista ei ole aiemmin kuultu, eikä niiden teknisistä ominaisuuksista näin ollen ole vielä tietoa. Videoiden viimeistellystä ulkoasusta päätellen niiden kehitystyö lienee kuitenkin jo pitkällä olettaen, että videot ovat aitoja.

Mielenkiintoista nyt saaduissa tiedoissa on myös lasien nimi, Samsung Glasses Lite. Lite-tarkennuksesta päätellen tuoteperheeseen saattaisi olla tekeillä muitakin vaihtoehtoja, mutta tässä vaiheessa kyse on vain spekulaatiosta.