Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus: Nokia-brändi tekemässä paluun myös läppärimarkkinoille

Nokia on viime aikoina kasvattanut brändin lisensointiaan käyttöön eri laitteissa.

Merkittävimmällä kumppanilla HMD Globalilla on ollut vuoden 2016 lopulta yksinoikeussopimus Nokia-brändin käyttöön puhelimissa ja tableteissa, mutta viime aikoina Nokia-brändin on nähty laajentuneen lisensoinnilla älytelevisioihin ja suoratoistolaitteisiin – ensin Intiassa Flipkart-verkkokaupan kanssa, ja nyt myös Euroopassa StreamView-yrityksen toimesta – sekä laajemmin kuulokkeisiin Kiinassa RichGo Technologyn kanssa.

Nyt uudet paljastukset Intian viranomaistietokannoista kertovat, että markkinoille on tulossa jälleen myös Nokia-merkkisiä läppäreitä.

Nokia tietenkin oli mukana itse myös tietokonebisneksessä aiemmin viime vuosituhannen puolella, ja vielä vuonna 2009 siltä nähtiin Nokia Booklet 3G -miniläppäri.

Perjantaina 27. marraskuuta Intian standardointiviraston (BIS, Bureau of Indian Standards) tietokantaan ilmestyi yhdeksän erilaista Nokia-läppärimallia mallikoodeilla NKi510UL82S, NKi510UL85S, NKi510UL165S, NKi510UL810S, NKi510UL1610S, NKi310UL41S, NKi310UL42S, NKi310UL82S, and NKi310UL85S.

Muuta tietoa uusista laitteista ei vielä ole mallikoodien ja valmistajan, kiinalainen Tongfang Hongkong (Suzhou) Limited, lisäksi.

Nokia-läppäreitä on alkamassa valmistaa Tongfang-niminen kiinalaisyritys.
Nokia-läppäreitä on alkamassa valmistaa Tongfang-niminen kiinalaisyritys.
Tietoa intialalaistietokannasta Nokia-läppäreistä.
Tietoa intialalaistietokannasta Nokia-läppäreistä.

Mallikoodeissa NK voi viitata Nokiaan, i5 tai i3 puolestaan Intelin Core i3:een tai i5:een suorittimena, arvelee asiasta kertova NokiaMob-sivusto. Tulossa voisi siis olla viisi mallivarianttia Core i5 -suorittimella ja neljä Core i3 -suorittimella, jos arvaus pitää paikkansa.

Toistaiseksi ei vielä tiedetä, ovatko Nokia-läppärit tulossa markkinoille Intiassa myös televisioissa kumppanina toimivan Flipkartin kautta vai onko kyse uudesta brändikumppanuudesta jonkin muun yrityksen kanssa.