Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus: Motorolan tulevassa kolmannessa taittuvanäyttöisessä Razr-simpukkapuhelimessa tehokas Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri

Motorolalta on tulossa uusi kolmannen sukupolven versio taittuvanäyttöisestä Razr-simpukkapuhelimesta.

Uutuuden mallinimestä ei ole varmuutta, mutta se voi olla loogisesti Motorola Razr 3.

Toistaiseksi Lenovon omistamalta Motorola-brändiltä on nähty kaksi taittuvanäyttöistä Razr-simpukkapuhelinta – Motorola Razr loppuvuodesta 2019 ja yllä kuvassa näkyvä Motorola Razr 5G syksyllä 2020.

Motorola-pomo vihjaili tulevasta julkistuksesta jo vuoden 2021 lopulla, ja nyt XDA Developers -sivusto on paljastanut lähteisiinsä perustuen mielenkiintoisia teknisiä yksityiskohtia tulevasta Motorola-uutuudesta.

XDA:n mukaan uudessa Razrissa olisi Qualcommin tuore Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, eli Motorola käyttäisi ensi kerran taittuvanäyttöisissä älypuhelimissaan suorituskyvyltään huippuluokan järjestelmäpiiriä. Aiemmissa Razreissa on ollut Qualcommin 7-sarjan keskiluokan järjestelmäpiirit huomattavasti vaatimattomammalla suorituskyvyllä.

Lenovon mobiililiiketoiminnasta, mukaan lukien Motorolasta, Kiinassa vastaava johtaja Chen Jin vihjasi myös aiemmin, että kolmannen polven Razrin pitäisi tarjota lisää suorituskykyä. Lisäksi Chen Jinin mukaan pitäisi olla tulossa myös muutoksia käyttöliittymässä ja parempi ulkoasu.

XDA kertoo lisäksi, että tulevassa Motorola razrissa pitäisi olla 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia, 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, NFC-lähiyhteys sekä uudistuksena tuki UWB ultrawide band -teknologialle, joka mahdollistaa tarkan teknologiaa tukevien laitteiden välisen lähipaikannuksen ja jota hyödynnetään muun muassa älypuhelimen toimintaan digitaalisena autonavaimena.

Tulevan Razrin näytöistä ei ole vielä tarkkoja tietoja, mutta taittuvan AMOLED-sisänäytön pitäisi tarjota paljastuneiden yksityiskohtien mukaan 120 hertsin virkistystaajuus ja Full HD -tason tarkkuus. Sisänäytön yläreunan keskellä olisi vain reikä etukameralle, kun edeltävissä Razreissa on ollut vielä leveämpi lovi. Lisäksi uudessakin Razrissa olisi edelleen kannessa toinen näyttö.

Uutta Razria voidaan odottaa laajasti myyntiin, sillä laitteesta on työn alla Kiinan, Euroopan ja Pohjois-Amerikan malliversiot.

Vuonna 2019 Motorola toi ensimmäisenä valmistajana markkinoille taittuvanäyttöisen simpukkapuhelimen, mutta sittemmin Razrit ovat saaneet vuodesta 2020 alkaen kilpailijoita Samsungin Galaxy Z Flip -sarjasta ja 23. joulukuuta Huawei julkisti myös taittuvanäyttöisen P50 Pocket -simpukkapuhelimen.

Tulevan kolmannen sukupolven taittuvanäyttöisen Razrin tarkka julkistusajankohta on toistaiseksi hämärän peitossa.