Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus: Microsoft suunnittelee Android-sovellusten tukea Windowsiin - "projekti Latte"

Android-sovellukset voivat olla tulossa osaksi Windows-käyttöjärjestelmää.

Microsoft kehittää uutta ohjelmistoratkaisua, joka mahdollistaisi sovelluskehittäjille Android-sovellustensa tuomisen saataville Windows 10 -käyttöjärjestelmälle vähäisillä tai olemattomilla koodimuutoksilla, raportoi Windows Central -sivusto.

Hanke kulkee koodinimellä projekti Latte.

Microsoftin ratkaisussa kehittäjät voisivat paketoida Androd-sovelluksensa Windows-sovellusten MSIX-pakettimuotoon ja julkaista ne Microsoftin sovelluskaupassa. Windows Central arvelee, että teknisenä perustana Windows 10:n Android-sovellustuessa on Windows Subsystem for Linux.

Uusi ratkaisu voisi tulla saataville jo ensi vuoden aikana.

Microsoft ei ole ensi kertaa suunnittelemassa Android-sovellustukea Windowsiin, vaan menneinä vuosina sillä oli käynnissä myös projekti Astoria, josta ei kuitenkaan lopulta koskaan tullut valmista.

Tulevassakin Windows 10:n Android-sovellustuessa voi olla merkittävä rajoitus. Windows Centralin mukaan on todennäköistä, ettei ratkaisu sisällä tukea Googlen tärkeille Play-taustapalveluille, sillä Google ei salli niiden asentamista kuin sertifioimiinsa Android-laitteisiin ja Chrome OS:ään. Tältä osin Android-sovellusten tuen tilanne vastaisi esimerkiksi Huawein nykyisiä laitteita ilman Google-palveluja.

Android-sovellustuki voisi olla mukana Windows 10:n syksyn ominaisuuspäivityksessä. Microsoftin on huhuttu valmistelevan ensi vuodeksi kahta ominaisuuspäivitystä, joista syksyllä tuleva olisi uudistuksiltaan pienempi.

Toistaiseksi Windows 10 mahdollistaa Android-sovellusten ajamisen tietokoneen ruudulla jo Oma Puhelin -sovelluksella yhdistetystä älypuhelimesta. Ominaisuutta tukevat valitut Samsung-älypuhelimet.

Osaltaan Microsoftin ratkaisu Android-sovellusten tuomiseksi Windows 10:lle voi olla vastaus myös Applelle, jonka uusissa omilla suoritinpiireillä varustetuissa Mac-tietokoneissa toimivat myös iOS-sovellukset.