Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kiinalaisvalmistajan uutuus aikoo seuraavaksi hittipuhelimeksi – kuvissa esillä uusi antenni-design

Kiinalainen Oppo tulee julkistamaan ensi viikon keskiviikkona 19. lokakuuta uudet R9s ja R9s Plus -älypuhelimensa. Oppon sivuille on jo avattu tulevaan tilaisuuteen jäljellä olevan ajan laskuri.

Täällä päin vielä melko tuntematon Oppo on Kiinassa erittäin suuri nimi ja uutuuksien edeltäjät R9-puhelimet aivan suosituimpiin lukeutuvia älypuhelimia. Oppo ja sen kanssa saman omistajan BBK Electronicsin alaisuuteen kuuluva Vivo ovat jo molemmat TOP5-älypuhelimerkkejä maailmanlaajuisestikin laskettuna.

Oheisen selkeän tietokonerenderöidyn lehdistökuvan Oppo R9s:stä paljasti Twitterissä Steve Hemmerstoffer, joka myös OnLeaks-nimimerkillä tunnetaan.

Kuvat kertovat R9s:n designin olevan eleettömän tyylikäs. Huomiota ulkonäössä voi kiinnittää jo aiemmissa ennakkokuvissakin lähemmin nähtyihin antennijuoviin, jotka koostuvat kolmestaohuemmasta juovasta yhden paksumman sijaan. Näin juovat sulautuvat paremmin osaksi designia.

Oppo R9s:n antennijuovia on useampia.

Oppo R9s:n erikoisuudeksi odotetaan myös 16 megapikselin kameraa sekä takana että edessä. Kamerakennona on Sonyn uusi IMX398 ja optiikan odotetaan tarjoavan suurikokoisen f/1,7-aukon.

Oppo R9s:n muita ominaisuuksia pitäisi ennakkopaljastusten ja -huhujen mukaan olla 5,5 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, 4 gigatavun RAM-muisti, 64 gigatavun tallennusmuisti, 3 010 milliampeeritunnin akku sekä Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri. Aivan huippuluokan suorituskykyä Oppo R9s ei siis olisi tarjoamassa järjestelmäpiirivalintansa perusteella, mutta puhelin tähtääkin myös edullisempaan hintatasoon.

Käyttöjärjestelmänä Oppo R9s:ssä olisi aluksi Android 6.0.1 Marshmallow.

Oppo R9s Plus olisi suurempi, kuuden tuuman näytöllä varustettu versio. Se voisi sisältää myös aivan uuden Snapdragon 653 -järjestelmäpiirin.