Onko tässä tuleva Xiaomi-uutuus? Mallisuojahakemus esittelee taittuvanäyttöistä simpukkapuhelinta - varustettu mielenkiintoisella kameraratkaisulla

Xiaomilta odotetaan tänä vuonna taittuvanäyttöistä simpukkapuhelinta.

Xiaomi on toistaiseksi tuonut markkinoille vasta yhden taittuvanäyttöisen älypuhelimen, senkin vain kotimarkkinoillaan Kiinassa, jossa Xiaomi esitteli Mi MIX Foldin jo keväällä 2021.

Xiaomilta on jo pitkään huhuttua seuraajaa Mi MIX Foldille, minkä lisäksi huhuissa esillä on ollut myös simpukkamallin taittuvanäyttöinen älypuhelin haastamaan muun muassa Samsungin Galaxy Z Flipit ja Motorolan Razrit.

Nyt Kiinassa kansallisen aineettomien oikeuksien viraston CNIPA:n tietokannasta on paljastunut yhden uuden Xiaomin taittuvanäyttöisen simpukkapuhelimen designin mallisuojahakemus, kertoo MySmartPrice-sivusto.

Xiaomin kuvat esittelevät varsin mielenkiintoisen näköistä laitetta, jossa ei ole nähtävästi ulkopuolella kannessa näyttöä lainkaan. Sen sijaan kannesta löytyy koko puhelimen levyinen kamerakohouma, joka muistuttaa Googlen viimeisimmissä Pixel-älypuhelimissa nähtyä ratkaisua. Kuvissa kohoumaan on merkitty kolme ympyrää, joista yksi voisi olla varattu LED-kuvausvalolle kahden kameran rinnalla.

Muuten kuvien taittuvanäyttöisessä simpukkapuhelimessa on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet oikealla sivulla ja pohjasta löytyy USB-C-liitännän lisäksi SIM-korttikelkka sekä kaiutin- ja mikrofoniaukot. Sisäpuolen taittuvassa näytössä kuvissa ei näy reikää kameralle, joten kameran tulisi olla näytönalainen tai sitten sitä ei ole ollenkaan.

Alkuvuodesta tunnettu vuotaja nimimerkillä Digital chat station povasi Xiaomilta täksi täksi vuodeksi  taittuvanäyttöistä simpukkapuhelinta, jossa olisi Full HD+ -tarkkuuden ja 120 hertsin taittuva näyttö, Snapdragon 8 Gen -sarjan järjestelmäpiiri ja 50 megapikselin kamera 1/1,5 tuuman kennolla. Xiaomin tavoitteeksi mainittiin myös laitteen ohuus ja keveys, ja uutuus olisi suunnattu naiskohderyhmälle.

Tarkemmin ei ole vielä tiedossa, millainen Xiaomilta todennäköisesti vääjäämättä jossakin vaiheessa tulevasta ensimmäisestä taittuvanäyttöisestä simpukkapuhelimesta on tulossa. Nyt viimeisimpänä mallisuojahakemuksen kuvissa nähdyn designin ohella Xiaomin aiemmissa hakemuksissa on nähty jo ainakin kaksi muutakin erilaista designia taittuvanäyttöisestä simpukkapuhelimesta.