OnePlussan seuraava huippupuhelin paljastui jo hyvissä ajoin mallinnoskuvissa - tältä näyttää periskooppikameralla varustettu OnePlus 12

OnePlussan seuraava huippupuhelin OnePlus 12 on paljastunut nyt ensi kerran mallinnoskuvissa.

Oheiset kuvat julkaisi tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa. Kuvien kerrotaan perustuvan valokuviin OnePlus 12:n varhaisesta prototyypistä.

Mallinnoskuvat kertovat OnePlus 12:n olevan jatkamassa pääosin OnePlus 11:n linjoilla. Takana on pyöreä kamerakohouma, joka OnePlus 11:ää muistuttavalla tavalla yhdistyy sivurungon kanssa.

Etukamerareikä OnePlus 12:ssa on sijoitettu näytön yläreunan keskelle, kun aiemmin vielä OnePlus 11:ssä ja aiemmissa OnePlus-huippupuhelimissa etukamerat ovat sijainneet reiässä näytön vasemmassa yläkulmassa.

Takana on kolme kameraa, joista mielenkiintoisin on alimpana sijaitseva periskooppirakenteinen kamera. OnePlus 12:n onkin jo aiemmin huhuttu saavan yhtenä uudistuksena periskooppirakenteisen telekameran, joka tulee mahdollistamaan aiempaa mittavamman optisen zoomin. Tarkempia tietoja optisen zoomin määrästä ei vielä ole, mutta se lienee vähintään 5x-tasolla.

Periskooppirakenne, joka sisältää puhelimen sisällä valonsäteet kääntävän prisman, mahdollistaa suuremman polttovälin toteuttamisen ilman puhelimen paksuuden kasvamista liikaa.

Muuten OnePlus 12:ssa on oikealla sivulla virtapainike sekä OnePlussan tuttu Alert Slider -kytkin ja vasemmalla sivulla äänenvoimakkuuden säätöpainike.

OnePlus 12:n mallinnoskuvat ovat paljastuneet nyt hyvissä ajoin, sillä julkistusta odotetaan vasta loppuvuoden aikana Kiinassa ja todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella kansainvälisillä markkinoilla. OnePlus julkisti viimeisimmän lippulaivapuhelimensa OnePlus 11:n Kiinassa 4. tammikuuta ja muille markkinoille hieman myöhemmin, 7. helmikuuta.

Huhuja OnePlus 12:n ominaisuuksista on kuultu jo jonkin aikaa.

OnePlus 12 on raportoidusti varustettu edelleen 6,7 tuuman ja QHD-tarkkuuden OLED-näytöllä, jossa olisi 120 hertsin virkistystaajuus. Järjestelmäpiirinä tulee yllätyksettömästi olemaan Qualcommin seuraavan sukupolven huippupiiri Snapdragon 8 Gen 3 (mallikoodi SM8650).

Takakameroiden osalta on mainittu 50 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakameroiden lisäksi 64 megapikselin periskooppirakenteinen telekamera. OnePlus 11:ssä on vain 2x optisen zoomin muotokuva-telekamera, ja aiemmissakin OnePlus-puhelimissa optisen zoomin määrä on rajoittunut korkeimmillaan hieman yli 3x-tason.

Ominaisuudet OnePlus 12 -prototyypissä täydentää 5 000 milliampeeritunnin akku vähintään jo OnePlus 11:stä tutulla 100 watin pikalatauksella.

OnePlus 12:n mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 12:n mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 12:n mallinnos kertoo puhelimen saavan periskooppirakenteisen kameran. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 12:n mallinnos kertoo puhelimen saavan periskooppirakenteisen kameran. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 12:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 12:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.