Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus vahvisti: OnePlus 8T -älypuhelin julkistetaan 14. lokakuuta

OnePlus on vahvistanut uuden huippuluokan OnePlus 8T -älypuhelinmallin julkistuksen tapahtuvan 14. lokakuuta.

Lanseeraustapahtuma tarjotaan verkkolähetyksenä kello 17 Suomen aikaa.

Tänään vahvistettu julkistuspäivä oli jo aiemmin esillä huhuissa. OnePlus vahvisti tulevan julkistuksen tänään muun muassa YouTubessa, jossa jaettu video sisältää jo myös lyhyitä vilahduksia tulevasta älypuhelinuutuudesta.

Uutuuden mainoslauseeksi OnePlus on valinnut Ultra Stops at Nothing. OnePlussan mukaan “OnePlus 8T sisältää useita paranneltuja ominaisuuksia, jotka nostavat OnePlus-käyttökokemuksen entistä korkeammalle”.

“OnePlus etsii jatkuvasti mahdollisuuksia tarjota viimeisintä teknologiaa käyttäjillemme niin pian kuin koemme sen täyttävän korkeat vaatimuksemme. Tulevan OnePlus 8T -lippulaivamallin ja siitä löytyvien uusien ominaisuuksien myötä nostamme omia standardejamme vielä korkeammalle sujuvan käyttökokemuksen suhteen. Olen varma, että OnePlus 8T ylittää jälleen odotukset ja tarjoaa vertaansa vaila olevan käyttökokemuksen“, kertoo OnePlussan perustajajäsen ja toimitusjohtaja Pete Lau.

OnePlus 8T:n rinnalla OnePlussalta ei välttämättä nähdä tänä syksynä lainkaan OnePlus 8T Pro -mallia, joskin tältä osin huhut ovat olleet ristiriitaisia.

OnePlus 8T:stä on huhuttu jo pitkään, ja puhelimesta on nähty erinäisiä paljastuksia.

OnePlus 8T:n design paljastui hiljattain luotettavan vuotajan OnLeaksin yhdessä PriceBaba-sivuston kanssa julkaisemissa mallinnoskuvissa. OnePlus on siirtymässä uutuudessa muiden valmistajien vanavedessä suorakulmion muotoiseen, muusta takapinnasta kohoavaan kamera-alueeseen vasemmassa yläkulmassa.

OnePlus 8T:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / PriceBaba.

OnePlus 8T:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / PriceBaba.

Aiemmin Android Central -sivusto paljasti jo tietoja puhelimen teknisistä ominaisuuksista.

OnePlus 8T:stä paljastuneet tekniset tiedot:

 • 6,55 tuuman AMOLED-näyttö, joka on samankokoinen kuin OnePlus 8:ssa mutta nopeampi 120 hertsin virkistystaajuudella, joka aiemmin nähtiin jo OnePlus 8 Prossa. OnePlus 8:ssa näytön virkistystaajuus on 90 hertsiä.
 • Neljä takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera uudemmalla kennolla kuin OnePlus 8.ssa
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 5 megapikselin makrokamera
  • 2 megapikselin syvyyskamera
 • 32 megapikselin etukamera
 • Qualcomm Snapdragon 865 tai 865+ -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • 4 500 milliampeeritunnin akku 65 watin pikalatauksella
 • Suoraan Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 11 -ohjelmistoa

Järjestelmäpiirin osalta Android Central ja OnLeaks ovat olleet erimielisiä. Aiempi Android Central -sivuston paljastus kertoi OnePlus 8T:hen olevan tulossa OnePlus 8:aan verrattuna päivitetyn ja jopa 10 prosenttia tehokkaamman Snapdragon 865+:n, mutta OnLeaksin mukaan järjestelmäpiirinä säilyisi Snapdragon 865.

Kameroiden lukumäärä on kasvamassa OnePlus 8:n kolmesta OnePlus 8T:ssä neljään. OnePlus 8:ssa on 2 megapikselin makrokamera, kun OnePlus 8T:hen pitäisi tulla 5 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Kameroiden joukosta näyttäisi jäävän yhä puuttumaan telekamera, joka löytyi viime vuoden OnePlus 7T -mallista ja jonka puute oli yksi selkeä heikkous jo OnePlus 8:ssa.

OnePlus on jatkamassa 8T-mallilla yhdellä näytön vasemman yläkulman reikään sijoitetulla etukameralla, vaikka edullisemmassa keskihintaluokan Nordissa etukameroita on kaksi. Kyljillä virtapainike, OnePlussan tunnusmerkki eli hiljennyskytkin ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ovat tutuilla paikoillaan.

Aiemmin alta löytyvä OnePlus 8T:n etupuolen kuva on paljastunut jo myös OnePlussan Android 11 Developer Preview 4 -testiversiosta.

Sen sijaan OnePlussalta odotetaan edullisempia älypuhelinmalleja – koodinimellä Clover 4G-älypuhelinta parin sadan euron ja koodinimellä Billie 5G-älypuhelinta kolmen sadan euron hintaluokkaan.

OnePlussan ohjelmistosta paljastunut kuva.

OnePlussan ohjelmistosta paljastunut kuva.