Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus 6:n hinnat ja viralliset kuvat paljastuivat – jättivuoto Amazonin Saksan sivuilta

OnePlus tulee julkistamaan odotetun uuden OnePlus 6 -älypuhelimensa keskiviikkona 16. toukokuuta. Myyntiin puhelin on tulossa Suomessa neljän paikkakunnan Elisa-myymälöissä 21. toukokuuta.

Jo useampaan otteeseen vuodoissa nähdystä puhelimesta alkavat nyt paljastua viimeisetkin yksityiskohdat, sillä verkkokauppajätti Amazon lipsautti tiedot ja kuvat puhelimesta julki Saksan sivuillaan. Asiasta on kertonut WinFuture.de-sivusto.

Tärkeimmät uudet tiedot liittyvät hintoihin. 64 gigatavun tallennusmuistilla OnePlus 6:n hinta tulee olemaan (ainakin Saksassa, mutta todennäköisesti laajemminkin) 519 euroa, eli 20 euroa OnePlus 5T:tä enemmän, ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 569 euroa eli 10 euroa enemmän kuin vastaavalla OnePlus 5T:llä. Huhujen mukaan tulossa on myös ensi kertaa OnePlus-puhelimen osalta vielä suuremmalla 256 gigatavun tallennusmuistilla varustettu versiokin, mutta siitä ei saatu nyt Amazonin kautta lisätietoja.

OnePlus 6:n myynti on käynnistymässä Amazonissa (ja varmaan muutenkin) 22. toukokuuta edeltävän päivän pop-up-myyntitapahtumien vanavedessä.

Amazonista paljastuivat uudet viralliset kuvat OnePlus 6:sta kiiltävässä Mirror Black -värissä sekä mattapintaisessa Midnight Black -värissä. Alta löytyvien jatkoksi lisää kuvia löytyy vielä WinFuture.den sivuilta. OnePlussan ennakkopaljastusten perusteella puhelimen takapinnan materiaaliksi tiedetään vaihtuneen lasi. Kuvissa on aiemmin nähty myös valkoinen värivaihtoehto, jota ei Amazonissa nyt nähty.

Lisäksi Amazonin kautta uutena tietona OnePlus 6:n tekniikasta aiempien paljastusten vahvistumisen lisäksi on käynyt ilmi optisen kuvanvakaimen tulo uutuutena osaksi kaksoiskameraa.

OnePlus 6 Mirror Black.
OnePlus 6 Mirror Black.
OnePlus 6 Midnight Black.
OnePlus 6 Midnight Black.

Lisäksi lasisen version ohella OnePlus 6 on nähty aiemmin vuotokuvissa myös takaa puupintaisena, joten erilaisia materiaalivaihtoehtoja saattaa olla tulossa useampia. Lisäksi puhelimesta tullaan näkemään Avengers-elokuvateemainen erikoisversio.

OnePlus 6:n muotoilu on pysymässä pääosin aiemmista malleista tutuilla linjoilla, mutta kaksoiskamera takana on asemoitu vertikaalisesti sekä keskelle OnePlus 5 -mallien yläkulman sijaan. Lisäksi aiemmin vasemmalta kyljeltä löytynyt hiljennyskytkin siirtyy oikealle kyljelle.

OnePlus on myös vihjannut OnePlus 6:n olevan vedenkestävä kertomatta kuitenkaan tarkempia yksityiskohtia.

Hiljattain OnePlus 6:sta paljastui tietoja myös Kiinan TENAA-viranomaisen kautta. OnePlus 6:ssa on TENAAn, Amazonin tai OnePlussan aiemman oman vahvistuksen mukaan:

  • 6,28 tuuman Optic AMOLED -näyttö 2280×1080 pikselillä eli 19:9-kuvasuhteella lovella näytön yläreunassa
  • 16+20 megapikselin kaksoiskamera takana optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin etukamera
  • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri 2,45 gigahertsin kellotaajuudella
  • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
  • 64, 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
  • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • 3 300 milliampeeritunnin akku
  • Dash Charge -pikalataus

OnePlus 6:n mitat ovat 155,7 x 75,35 x 7,75 millimetriä ja paino 177 grammaa.