Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ensimmäinen uuden ajan Nokia-huippupuhelin julkistetaan kolmen viikon päästä

Nokia 8 sinisenä, Evan Blassin julkaisema kuva.
Nokia 8 sinisenä, Evan Blassin julkaisema kuva.

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global aikoo julkistaa ensimmäisen uuden Nokia-huippupuhelimen Nokia 8:n 16. elokuuta Lontoossa järjestettävässä tilaisuudessa. Kyse on samalla ensimmäisestä uudesta Nokia-älypuhelimesta ZEISS-optiikalla varustetulla kameralla.

HMD on aloittanut kutsujen lähettämisen julkistustilaisuuteen, kertoo jo muun muassa The Verge.

Nokia 8:sta on nähty jo useita vuotoja ja puhelimesta tiedetäänkin jo lähes kaikki. Puhelin on nähty Evan Blassin julkaisemissa lehdistövuotokuvissa sinisenä sekä hopeisena ja live-vuotokuvissa kiiltävän kuparisena.

Puhelimen hinnaksi pitäisi olla tulossa noin 600 euroa.

Takana Nokia 8:ssa on kaksi kameraa, lasertarkennuksen aukko sekä kaksisävyinen LED-kuvausvalo – ZEISS-logon kera. Etupuolella Nokia 8:ssa nähdään sormenjälkitunnistimena toimiva kotinäppäin.

Nokia 8:n kaksoiskamerassa pitäisi yhdistyä väri- ja monokromikamera. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 8:lla on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin saavuttamiseen.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

  • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
  • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä
  • Sormenjälkitunnistin edessä
  • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
  • Ainakin 4 gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
  • ZEISS-kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + monokromi, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)

Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 8:ssa on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.

Nokia 8:n lisäksi viime aikoina on huhuttu ja nähty paljastuksia myös toista ääripäätä edustavasta, toistaiseksi edullisimmasta uudesta Nokia-älypuhelimesta Nokia 2:sta.

Nokia 8 hopeana, Evan Blassin julkaisema kuva.
Nokia 8 hopeana, Evan Blassin julkaisema kuva.