Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mihin jäi puuttumaan suuri Andromeda-paljastus?

Google järjesti keskiviikkona illalla Suomen aikaa ison esittelytilaisuuden, jossa nähtiin paljon uutta. Aiempien Nexus-puhelimien sijaan yhtiö esitteli uudet Pixel- ja Pixel XL -puhelimet, jotka kantavat vain ja ainoastaan Googlen omaa brändiä ja logoa.

Lisäksi esiteltiin Google Home, joka tuo uuden Google Assistantin koteihin ääniohjauksella käytettäväksi, Google Wifi, joka tarjoaa helposti hallittavan langattoman lähiverkon kaikenkokoisiin koteihin sekä Daydream View -virtuaalilasit ja uusi Chromecast Ultra -mediasoitin. Pari kovasti etukäteen odotettua ja huhuttua julkistusta jäi kuitenkin tulematta.

Huhut ovat väittäneet ja viitteitä on löydetty, että Google olisi kehittämässä uutta käyttöjärjestelmää, joka yhdistäisi Androidin ja Chrome OS:n. Andromeda-niminen käyttöjärjestelmä olisi suunnattu tehokkaille laitteille, ja Googlen on myös huhuttu kehittävän uutta kannettaa tietokonetta, joka käyttäisi juuri Andromedaa.

Huhujen mukaan Andromedan virallinen julkaisu tapahtuisi vasta vuonna 2017, mutta yhtiön odotettiin kertovan siitä tämän päivän tilaisuudessa. Korkeita odotuksia asetti muun muassa Googlella Androidista, Chrome OS:stä ja Google Playstä vastaavana johtajana toimivan Hiroshi Lockheimerin taannoinen twiitti.

Lockheimerin twiitissä viitattiin siihen, kuinka Android-käyttöjärjestelmä täytti syyskuussa kahdeksan vuotta, ja että tämän päivän tilaisuus olisi niin tärkeä, että siitä puhuttaisiin vielä seuraavien kahdeksan vuoden päästä. Jälkeenpäin voidaan todeta, että ainakaan Andromedaa mies ei ilmeisesti tarkoittanut, mutta ehkäpä hän arveli, että uudet Pixel-puhelimet jättäisivät pysyvän jäljen historiaan.

Sen lisäksi, ettei Andromedaa tilaisuudessa nähty eikä kuultu, jäi myös etukäteen huhuttu uusi tabletti ilmestymättä. Tunnettu vuotaja Evan Blass kertoi syyskuun alussa, että Huawein valmistama seitsemäntuumainen Google-tabletti olisi tulossa vielä tämän vuoden puolella.

Huawei ja Google ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä viimevuotisen Nexus 6P -puhelimen kohdalla, mutta epäselvää on, olisiko uusi tabletti Nexus vai mahdollisesti Pixel. HTC:n valmistamat uudet Google-puhelimet eivät enää Nexus-logoa kanna, joten on hyvin mahdollista, että myös uusi tabletti olisi puhtaasti Google- ja Pixel-brändätty. Googlella on jo ennestään ollut valikoimissa 10-tuumainen Pixel C -tabletti.

On toki mahdollista, että uusi Pixel-tabletti julkaistaan ilman erillistä esittelytilaisuutta vielä myöhemmin tämän vuoden aikana.