Näin iOS 18 tulee mahdollistamaan kotinäkymän muuttamisen iPhonessa

Applen odotetaan julkistavan iOS 18:n ja muut seuraavat merkittävät vuotuiset käyttöjärjestelmäversionsa 10. kesäkuuta WWDC-tapahtuman avauksessa.

Uusissa käyttöjärjestelmäversioissa Apple on tuomassa mukaan monin eri tavoin generatiivista tekoälyä, mutta lisäksi nähdään myös monia muita uudistuksia.

Ennakkohuhuissa iPhone-puhelinten tulevasta iOS 18 -käyttöjärjestelmäversiosta on jo pidempään maalattu kuvaa jopa kaikkien aikojen suurimpana päivityksenä.

Tekoälyn ja yksittäisten sovellusten uudistumisen ohella iOS 18 on tuomassa iPhoneen entistä selvästi muokattavamman kotinäkymän.

Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on kertonut viimeisimmässä Power On -uutiskirjeessään lisätietoa siitä, millä tavoin kotinäkymää voi tulevassa iOS 18:ssa mukauttaa.

Jo aiemmin kuullulla tavalla iOS 18:ssa on ensi kerran mahdollista asettaa sovelluskuvakkeita kotinäkymään vapaammin niin, että väliin voi jättää myös tyhjiä paikkoja. Tähän asti iOS-käyttöjärjestelmä on pakottanut kuvakkeet ruudukkoon ilman välipaikkoja.

Lisäksi kuitenkin Apple on tuomassa mahdollisuuden vaihtaa sovelluskuvakkeiden väriä. Gurmanin antaman esimerkin mukaan esimerkiksi kaikista some-sovellusten kuvakkeista voi tehdä vihreitä ja kaikista raha-asioihin liittyvien sovellusten kuvakkeista sinisiä.

Tähän asti sovelluskuvakkeiden muuttaminen iPhonessa on ollut mahdollista epäkäytännöllisellä kikkailulla Pikakomennot-sovelluksella.

Tarkemmat yksityiskohdat iOS 18:n tuomista mahdollisuuksista sovelluskuvakkeiden kustomointiin ovat vielä hämärän peitossa. Näin ollen tiedossa ei ole, ovatko kuvakkeet täysin sovelluskohtaisesti kustomoitavissa, kuin myös miten laajasti kustomointi onnistuu, eli voiko kuvakkeeksi vaihtaa vapaasti minkä tahansa kuvan vai onnistuuko vain värin vaihtaminen.

10. kesäkuuta tapahtuvan julkistuksen jälkeen iOS 18:n ja muiden Applen uusien käyttöjärjestelmäversioiden odotetaan tulevan saataville syksyllä.