Mitä ihmettä? Videolla näytetään testattavan iPhonea jossa sormenjälkilukija on takana omenalogossa

Applen uuteen huippu-iPhoneen odotetaan tällä hetkellä yleisesti uutta edistynyttä Face ID -kasvontunnistusta, joka korvaisi tarpeen Touch ID -sormenjälkitunnistukselle.

Sitkeästi esillä kuvissa ja jälleen nyt videolla on kuitenkin pysynyt myös iPhone, jossa näyttäisi olevan sormenjälkilukija takana.

Nyt tuoreella videolla nähtävästi testipenkissä on iPhone, jonka sormenjälkilukijan toimivuutta työntekijä testaa. Heti kun lukijalle asetetaan sormi, ilmestyy tietokoneen ruudulle vinhalla vauhdilla informaatiota. Lopulta sormenjälkilukija näyttää selviävän testistä hyväksyttävästi.

Applen uuteen huippu-iPhoneen ei odoteta sormenjälkilukijaa lainkaan. Myös uutta videota on syytä epäillä. Uudessa iPhonessa on useampien erittäin vahvojen lähteiden mukaan takaa lasipintainen rakenne, jollaista ei videolla nähdä. Videon puhelin näyttää olevan metallirakenteinen.

Jos videolla nähtävä puhelin on aito Apple, voi video olla jo vanha ja kuvattu Applen vielä testatessa myös tämänkaltaista iPhonea.

Toisaalta kyse voi olla vain jostakin kopio-iPhonesta, joita Aasia on pullollaan.

Tai sitten luotettavimmat mahdolliset tahot ovat olleet väärässä ja Apple säilyttääkin sormenjälkilukijan myös uudessa huippu-iPhonessaan. Se ei kuitenkaan edelleenkään näytä lainkaaan todennäköiseltä.