Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Magic Toolbar – sekö on MacBook Pron suurin uudistus ensi viikolla?

Cult of Macin aiemmin vuotama kuva väitetystä MacBook Pron alumiinirakenteesta, jossa näkyy paikka kosketusnäyttöriville näppäimistön ylimpänä.

Apple voi nimetä ensi viikolla julkistettavassa MacBook Prossa nähtävän OLED-näyttörivin nimellä Magic Toolbar.

Apple vahvisti tuoreeltaan järjestävänsä julkistustilaisuuden ensi viikon torstaina 27. lokakuuta.

Magic Toolbar olisi looginen nimi, sillä se noudattaisi Applen erillisten Magic Mousen, Magic Trackpadin ja Magic Keyboardin linjaa. Apple on nähtävästi rekisteröinyt Magic Toolbar -tavaramerkin peiteyhtiön kautta, Brian Conroy kertoo The Trademark Ninja -julkaisussaan.

Presto Apps America LLC on rekisteröinyt tavaramerkin helmikuussa. Conroyn mukaan Applen löytymistä peiteyhtiön takaa tukevat siitä löytyvien samojen lakimiesten nimet kuin aiemmassa AirPod-tavaramerkkihakemuksessa. Lisäksi Conroy pitää epätodennäköisenä myös sitä, että joku muu kuin Apple käyttäisi 16 000 euroa tavaramerkkiin, jonka Apple voisi aiempien Magic-laitteidensa perusteella helposti haastaa.

Apple on hakenut tavaramerkkejä tänä vuonna myös muun muassa Smart Button ja Touch Bar -termeille.

Myös Control Strip ja Function Row -nimiä on aiemmin pidetty mahdollisena nimenä MacBook Pron uudelle ominaisuudelle, jonka tarkoista yksityiskohdista ei ole vielä tietoa. Se on korvaamassa MacBook Pron näppäimistöstä perinteisen funktionäppäinten rivin ja sen tarjoamien toimintojen odotetaan muuttuvan käytettävän sovelluksen ja toiminnon mukaan.

Lisäksi uuden MacBook Pron pitäisi huhujen mukaan olla ohuempi ja kevyempi sekä sisältää neljä USB-C-tyypin porttia Thunderbolt 3 -tuella. Apple luopuu tässä yhteydessä perinteisistä USB-porteista ja MagSafe-virtaliittimistä. Uusi MacBook Pro tulisi edelleen 13:n ja 15 tuuman näytöillä ja luonnollisesti on saamassa myös sisäisiä tekniikkapäivityksiä suorittimien ja muistien osalta.

Uuden MacBook Pron ohella Applelta odotetaan pienempiä päivityksiä myös muihin Maceihin.