Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG:n tulevasta huippupuhelimesta ristiriitaisia huhuja - ei sittenkään enää erikoista lisänäyttöä?

LG:n tuleva V30-huippupuhelin ei sittenkään sisällä enää toista erillistä näyttöä, mikäli on uskominen xda-developers-sivuston lähdettä.

Tähän asti syksyllä tulossa olevaan V30-puhelimeen on odotettu yhä päänäytön yläpuolelle pientä lisänäyttöä edeltävien V10:n ja V20:n tavoin. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, tuorein väite kertoo. Sen sijaan V30:ssa käyttöön ollaan ottamassa jo aiemmin huhutulla tavalla OLED-näyttöteknologia ja mahdollista on päänäytön kuvasuhteen venyminen tavanomaisesta 16:9:stä 18:9-lukemiin eli samaan kuin jo LG:n kevään G6-huippupuhelimessa. G6:ssa käytössä on vielä LCD-näyttötekniikka.

Pitkulaisempi päänäyttö luonnollisesti vähentää tarvetta toiselle näytölle ja ajaa sen kanssa käytännössä saman asian. Korealainen ETNews raportoi kuitenkin vielä juuri V30:n jatkavan kahdella näytöllä. Loppujen lopuksi kyse on vain hienoisesta erosta: toista näyttöä vastaava toiminnallisuus saattaa V30:ssa olla toteutettu pidemmän päänäytön yläreunassa.

Muita lähteen kertomia V30:n ominaisuuksia ovat Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri ja 4 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä microSD-muistikorttipaikka. Aiemman ETNewsin raportin mukaan V30:ssa olisi myös kaksoiskamera takana, nelinkertainen DA-muunnin äänentoistoa parantamassa sekä tallennusmuistia joko 32, 64 tai 128 gigatavua. Puhelimen akku on kiinteä ja rakenne todennäköisesti vedenkestävä. V20 oli viime vuonna ensimmäinen muu kuin Google-laite, joka tuli Android Nougatilla. Nähtäväksi jää, saako tänä vuonna myös V30 Android O:n ensimmäisten joukossa.

V30 esiteltäneen IFA-messujen yhteydessä elo-syyskuun vaihteessa.