Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG:n tuleva V30-huippupuhelin paljastui jo täysin - kaikista kuvakulmista

LG julkistaa uuden V30-huippupuhelimensa 31. elokuuta IFA-messujen alla. Nyt tulevasta puhelimesta on nähty kuvamateriaalia sananmukaisesti joka kuvakulmasta, kiitos LG:n yhdessä HitRecordin kanssa järjestämän tempauksen.

Tarkoituksella tai todennäköisesti kuitenkin vahingossa materiaalit HitRecordin järjestämästä V30:n kuva- ja ääniominaisuuksien esittelystä julkaistiin jo sen verkkosivuilla. Sittemmin materiaalit on jo nyt poistettu.

Perinteisesti puhelimistaan tiedonmurusia jo ennen täyttä julkistusta paljastava LG on jo aiemmin vahvistanut V30:n saavan OLED-näyttöteknologialla toteutetun FullVision-näytön 18:9-kuvasuhteella ja 2880×1440 pikselillä. Näytön reunukset ovat pienet ja kulmat pyöristetyt. Käytössä on LG Displayn valmistama muovi-OLED-näyttöpaneeli, jota suojaa Gorilla Glass 5 -lasi. LG:n mukaan sen näyttö sisältää myös HDR10-sisältöjen tuen.

V30:n edeltäjissä V10:ssä ja V20:ssä on nähty päänäytön yläpuolella toinen pikkunäyttö, mutta V30:n pitkulaisemman kuvasuhteen päänäyttö poistaa tarpeen sille ja ajaa sen kanssa käytännössä saman asian. V30:een on huhuttu näytön yläreunassa näkyvää osiota, joka käytännössä lähes vastaisi erillistä lisänäyttöä. Siitä ei kuitenkaan nähdä viitteitä nyt uusissa kuvissa.

Taakse V30:een on tulossa sormenjälkitunnistimen lisäksi kaksoiskamera, jonka odotetaan sisältävän tuttuun LG-tyyliin tavallisen lisäksi toisen laajakulmaisemman kameran. Pääkameran aukon koon pitäisi olla jopa f/1,6. Näin suurta aukkoa ei vielä puhelinten kameroissa ole nähty. Muiden muuttujien pysyessä samana suurempi aukon koko tarkoittaa yleensä parempaa hämäräkuvausta, kun kamera kykenee tallentamaan kuviin enemmän valoa. V30:n kamera näyttäisi kohoavan hieman laitteen muusta takapinnasta ja mukana on myös lasertarkennus.

Muita jo aiemmin huhuttuja V30:n ominaisuuksia ovat Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, nelinkertainen DA-muunnin äänentoistoa parantamassa sekä tallennusmuistia joko 32, 64 tai 128 gigatavua ja lisäksi microSD-muistikorttipaikka. Puhelimen akku on kiinteä ja rakenne todennäköisesti vedenkestävä. Lisäksi mukana pitäisi olla myös tuki langattomalle lataukselle.