Kuvavuoto: Tuleva huippuluokan OnePlus 11 -älypuhelin paljastui ensi kerran virallisessa kuvassa - esillä kaksi värivaihtoehtoa ja uusi pyöreä kamerakohouma

OnePlussalta odotetaan lähiaikoina uutta huippuluokan OnePlus 11 -älypuhelinta.

Nyt puhelimesta on vuotanut ensimmäinen virallinen tuotekuva.

OnePlus itsekin on jo vahvistanut kiinalaisella sosiaalisen median tilillään OnePlus 11:n olevan tulossa pian varustettuna uudella Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä, jonka Qualcomm julkist 16. marraskuuta.

Huhujen mukaan OnePlus 11:n julkistus voisikin tapahtua ainakin Kiinan markkinoille vielä loppuvuoden 2022 aikana. Muillekin markkinoille sitä voidaan odottaa viimeistään alkuvuoden 2023 aikana.

Ensimmäisen, OnePlus 11:n heti kahtena värivaihtoehtona esittelevän tuotekuvan on paljastanut nyt yhteistyössä GadgetGang-sivuston kanssa sama vuotaja Steve Hemmerstoffer, eli OnLeaks, joka aiemmin jo 12. syyskuuta paljasti myös OnePlus 11:stä myös mallinnoskuvat, tuolloin yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa, sekä tämän jälkeen teknisiä tietoja.

OnePlus 11:n väreistä musta on mattapintainen, kun taas vihreä on kiiltäväpintainen. Värien kerrotut nimet ovat Volcanic Black ja Forest Emerald. Molemmissa värivaihtoehdoissa kamerakohouma on musta. Takapinnan odotetaan olevan lasia, vaikka huhuissa on mainittu mahdollisena materiaalina myös keraami. Runko sivuilla on metallia, todennäköisesti alumiinia.

Ulkoisesti OnePlus 11 on sisältämässä edeltävien Pro-mallien tavoin reunoiltaan kaarevan näytön sekä reiän etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa. Takana huomio kiinnittyy kamerakohoumaan, joka on selvästi erilainen kuin mitä on nähty OnePlus 10 Prossa ja 10T:ssä.

Tulevassa OnePlussassa kamerahouma koostuu puhelimen reunalle ulottuvasta laajemmasta alueesta, jonka sisällä vielä paksummaksi kohoaa pyöreä kolme kameraa ja LED-kuvausvalon sisältävä alue. OnePlus 10 Prossa ja 10T:ssä kamerakohouma oli lähes neliön muotoinen, kun odotetussa OnePlus 11:ssä mukaan on tulossa pyöreitä muotoja.

Toistaiseksi kuultujen paljastusten mukaan OnePlus 11 tarjoaa seuraavat ominaisuudet:

 • Metallirunko sivuilla
 • 6,7 tuuman reunoiltaan kaareva LTPO AMOLED-näyttö 3216×1440 pikselin QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri
 • Jopa 16 gigatavua RAM-käyttömuistia ja jopa 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 4.0)
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera Sony IMX890 -kennolla
  • 48 megapikselin ultralaajakulmakamera Sony IMX581 -kennolla
  • 32 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera Sony IMX709 -kennolla, 20x hybridizoom
  • Hasselblad-brändäys
 • 16 megapikselin etukamera reiässä näytön vasemmassa yläkulmassa
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 100 watin pikalatauksella
 • Alert Slider -kytkin
 • Android 13 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 13 -ohjelmistoa

Näytön osalta OnePlus 11 jatkaisi edeltävien Pro-mallien kanssa samanlaisella ratkaisulla.

Takana OnePlus 11:ssä olisi paljastusten mukaan 50 megapikselin pääkamera, 48 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä lisäksi 32 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera, ja hybridizoom voisi yltää 20x-tasolle asti. Näin ollen kameroissa tapahtuisi muutoksia OnePlus 10 Prosta, jossa on 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla. Jos tiedot pitävät paikkansa, ovat kaikki kolme takakamerakennoa vaihtumassa OnePlus 11:ssä. Mielenkiintoisin muutos tapahtuisi telekamerassa, jossa optisen zoomin määrä vähenisi, mutta tarkkuus kasvaisi selvästi.

Mainittu 16 megapikselin etukamera puolestaan olisi yllättävä, sillä OnePlus 10 Prossa on 32 megapikselin etukamera. Osassa huhuja on kuitenkin puhuttu 32 megapikselistä myös OnePlus 11:ssä.

Samoin tieto 100 watin pikalatauksesta on yllättävä siinä mielessä, että OnePlus 11 ei näin ollen saisikaan samaa 150 watin SuperVOOC-pikalatausta kuin mikä nähtiin jo OnePlus 10T:ssä. Langattoman latauksen tuki OnePlus 11:ssä on toistaiseksi kysymysmerkki, sillä tältä osin huhut ovat olleet ristiriitaisia.

Alla vielä OnLeaksin aiemmin julkaisemat mallinnoskuvat.

OnePlus 11:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11:n kamerakohouma mallinnoksessa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11:n kamerakohouma mallinnoksessa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11 mallinnettuna takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 11 mallinnettuna takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.