Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tässä ovat Lenovon tulevat Legion Phone 3 -pelipuhelimet - varustettu Snapdragon 8 Gen 1:llä, kahdella tuulettimella ja jopa 640 gigatavun tallennusmuistilla

Legion Phone 3 -pelipuhelimissa on panostettu jälleen huipputason suorituskykyyn.

Lenovo on jo pidempään vihjaillut uuden Legion Y90 -pelipuhelimen julkistamisesta Kiinan kotimarkkinoillaan. Nyt tuore vuoto kertoo, että sama puhelin on odotettavissa kansainvälisille markkinoille Legion Phone 3 -mallinimillä.

Vuotaja Evan Blass on paljastanut mallinnoskuvat Diablo-koodinimellisen Legion Phone 3:n Elite- ja Pro-versioista Twitter-tilillään.

Samalla Blass on myös listannut kattavasti puhelimen tekniset tiedot. Eroja Elite- ja Pro-mallien välillä on muisteissa ja ulkonäössä. Pron takapinnassa on käytetty (teko)nahkaa. Lisäksi Pron muistivariantit ovat LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistin ja UFS 3.1 -tallennusmuistin osalta 12+256 ja 18+512 gigatavua, minkä lisäksi siinä on vielä erillinen 128 gigatavun SSD-tallennusmuisti, eli yhteensä jopa 640 gigatavua tallennusmuistia. Elitessä on tyytyminen 12 gigatavun RAM-käyttömuistiin ja 256 gigatavun tallennusmuistiin.

Molemmat Legion Phone 3 -puhelimet tarjoavat 6,92 tuuman AMOLED-näytön 144 hertsin virkistystaajuudella, 720 hertsin kosketustunnistuksella, 1 300 nitiin huipussaan yltävällä kirkkaudella sekä Pixelworksin ohjainpiirilä. Järjestelmäpiirinä on Qualcommin tuore huippupiiri Snapdragon 8 Gen 1 (SM8450) ja kaksiosaisen akun kapasiteetti on 5 600 milliampeerituntia tuella 68 watin pikalataukselle.

Lenovon aiempien pelipuhelinten tavoin myös Legion Phone 3 -puhelimet on muotoiltu ensisijaisesti vaaka-asennossa käytettäväksi, ja esimerkiksi takakamerat on sijoitettu takapinnan keskeltä löytyvään kohoumaan. Takaa löytyvät 64 ja 13 megapikselin kamerat, kun etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

Pelaamiseen Legion Phone 3 -puhelimissa on panostettu myös kahdeksalla virtuaalipainikkeella, joista neljä on ultraäänellä toimivissa olkapainikkeissa, kaksi kapasitiivisissa takapinnan kosketusalueissa ja kaksi näytössä painallusvoiman tunnistavissa alueissa. Pelikokemusta tukemassa on myös kaksi X-akselin värinämoottoria sekä Dolby Atmos -tilaääntä tukevat stereokaiuttimet.

Myös USB-C-liitäntöjä Legion Phone 3 -puhelimissa on kaksi kappaletta, jotta kaapelin saa aseteltua mukavasti eri peliasennoissa. Mikrofoneja on puolestaan neljä kappaletta häiriöttömän äänen tallentamiseksi esimerkiksi live-striimauksen yhteydessä.

Tehokkaasta jäähdytyksestä vastaavat kaksi pyörivää tuuletinta, jotka on nähtävästi varustettu myös LED-valaistuksella. Lisäksi takakohoumasta löytyy myös Legion-logon muotoinen LED-valo.

Paksuutta Legion Phone 3 -puhelimilla on noin 10 millimetriä.

Legion Phone 3 -puhelinta tarkasta julkistusajankohdasta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta kovin pitkään sitä tuskin tarvitsee enää odottaa. Vuotaja Blassin mukaan puhelimet ovat tulossa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana eli maaliskuun loppuun mennessä.

Lenovo Legion Phone 3 Elite takaa eri väreissä. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Lenovo Legion Phone 3 Elite takaa eri väreissä. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Lenovo Legion Phone 3 Pro takaa eri väreissä. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Lenovo Legion Phone 3 Pro takaa eri väreissä. Kuva: Evan Blass / Twitter.