Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tässä ovat Fossilin odotetut Gen 6 -älykellot - monia erilaisia tyyliversioita paljastui

Fossililta on tulossa uusi älykellosukupolvi.

Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmään perustuvissa älykelloissa on koittanut ikään kuin uusi aika Samsungin tultua mukaan markkinoille Galaxy Watch4 -kelloillaan. Kilpailu kovenee, ja siihen on muidenkin valmistajien vastattava.

Näin on tekemässä myös Fossil, joka tunnetaan entuudestaan yhtenä merkittävimmistä Wear OS -älykellojen valmistajista omilla sekä eri muotibrändien merkeillä.

Fossil on jo vihjaillut omasta tulevasta Gen 6 -älykellouutuudestaan, ja nyt Fossil Gen 6 -kellot ovat paljastuneet ensi kerran oheisissa vuotaneissa kuvissa, jotka julkaisi Roland Quandt WinFuture.de-sivustolla.

Fossilin uusien kellojen odotetaan saavan Wear OS:n uuden 3-version päivityksenä myöhemmin kellojen vielä saapuessa markkinoille ensin aiemmalla Wear OS -versiolla varustettuna. Fossil on myös jo aiemmin vahvistanut, etteivät sen aiemmat älykellot päivity lainkaan uuteen versioon.

Uusi versio Googlen älykello-ohjelmistosta on tuomassa monien muiden sovellusuudistusten ohella mukaan Googlen omistaman Fitbitin myötä uusia aktiivisuus- ja hyvinvointitoimintoja. ”Uskomme, että Fitbitin integrointi osaksi meidän tuotettamme tulee olemaan huikea parannus ja jotakin jota asiakkaamme tulevat rakastamaan”, kommentoi Fossilin kaupallinen johtaja Greg McKelvey aiemmin.

Fossil Gen 6 -älykelloja. Kuvat: WinFuture.de.
Fossil Gen 6 -älykelloja. Kuvat: WinFuture.de.

Nyt vuotokuvissa paljastuneet Fossil Gen 6 -kellot ovat varustettu pyöreällä 1,28 tuuman OLED-näytöllä, jonka tarkkuus on 416×416 pikseliä. Näytön pitäisi olla myös aiempia Fossilin kelloja kirkkaampi ja tarjota aina päällä -tila.

Kellot tulevat tarjolle 42 ja 44 millimetrin koossa ja useina eri tyyliversioina, joista osan voidaan nähdä olevan suunnattu miehille ja osan naisille. Vedenkestävyyden pitäisi olla WinFuture.den mukaan ”useimmissa versioissa” 50 metrin syvyyteen asti, ja erilaisia rannekevaihtoehtoja pitäisi olla tulossa niin silikonista / fluoroelastomeerista, nahasta, kankaasta kuin metallista.

Tekniikaltaan erilaiset tyyliversiot ovat samanlaisia.

Järjestelmäpiirinä kelloissa on Qualcommin toistaiseksi paras Snapdragon Wear 4100+, jota ei ole aiemmin käytetty vielä missään kelloissa. Toistaiseksi kansainvälisillä markkinoilla sisarpiirikin Snapdragon Wear 4100 löytyy vasta kahdesta kilpailevan Mobvoin älykellosta, TicWatch E3:sta ja TicWatch Pro 3:sta. Plussaversiossa on lisänä vähävirtainen QCC1110-suoritin, joka vähentää virrankulutusta selvästi vähemmän raskaissa toiminnoissa, esimerkiksi unen seurannassa.

Snapdragon Wear 4100+ valmistetaan 12 nanometrin tuotantoprosessilla ja se sisältää neljä ARM Cortex-A53 -keskussuoritinydintä 1,7 gigahertsin kellotaajuudella ja Adreno 504 -grafiikkasuorittimen. Verrattuna Fossilin aiemmin hyödyntämään Snapdragon Wear 3100 -piiriin, suorituskykyä on rutkasti enemmän.

Fossil Gen 6 -kelloissa on yllätyksettömästi erilaisia toimintoja aktiivisuuden seurantaan, uniseuranta, optinen sykemittari sekä veren happipitoisuuden mittaus (SpO2). Mukana on toki myös Bluetooth 5.0 -yhteys ja GPS-paikannus, minkä lisäksi Fossil Gen 6 -kelloissa on tallennusmuistia 8 gigatavua.

Fossil Gen 6 -kellojen akunkestoksi kerrotaan 24 tuntia tavanomaisessa käytössä ja virransäästötilassa jopa useita päiviä. Akun lataus tyhjästä täyteen kestää noin tunnin, kun 30 minuutissa saavutetaan noin 80 prosentin varaustaso.

Fossilin uusien kellojen hintojen kerrotaan asettuvan Saksassa 299 tai 329 euroon mallista riippuen ja niiden pitäisi tulla saataville 27. syyskuuta alkaen. Tietoja kellosta on paljastunut Amazon-verkkokaupan kautta.

Fossil Gen 6 -älykellon yksityiskohtia. Kuvat: WinFuture.de.
Fossil Gen 6 -älykellon yksityiskohtia. Kuvat: WinFuture.de.
Fossil Gen 6 -älykellon yksityiskohtia. Kuvat: WinFuture.de.
Fossil Gen 6 -älykellon yksityiskohtia. Kuvat: WinFuture.de.