Kuvavuoto: Tässä on uusi Google-puhelin Pixel 3a

Googlen uusi keskihintaluokan Pixel 3a -älypuhelinmalli on paljastunut vuotaja Evan Blassin Twitterissä julkaisemassa kuvassa.

Pixel 3a ja suurikokoisempi Pixel 3a XL julkistetaan 7. toukokuuta. Google järjestää tuolloin myös vuotuisen I/O-kehittäjäkonferenssinsa avaavan julkistustilaisuuden, jossa on odotettavissa totuttuun tapaan hengästyttävä määrä erilaisia julkistuksia myös Googlen palveluihin liittyen.

Pixel 3a ja Pixel 3a XL -puhelimet ovat jo paljastuneet laajasti, sillä ne on nähty useissa raporteissa – ja jopa videoarvioissa. Myös Google on maininnut Pixel 3a:n vahingossa jo aiemmin verkkosivuillaan.

Google Pixel 3a. Evan Blassin vuotama virallinen kuva.
Google Pixel 3a. Evan Blassin vuotama virallinen kuva.

Uutuudet ovat varustettu muun muassa hieman vähemmän tehokkaalla järjestelmäpiirillä kuin Googlen aiemmat ja kalliimmat Pixel 3 ja Pixel 3 XL, minkä lisäksi Pixel 3a:n ja Pixel 3a XL:n rakenne on muovia lasisen takapinnan sijaan.

Pixel 3a sisältää 5,6 tuuman ja 2220×1080 pikselin ja Pixel 3a XL puolestaan 6 tuuman ja 2160×1080 pikselin näytön. Näytöt ovat tiettävästi OLED-näyttöjä. Pixel 3a:ssa on Qualcomm Snapdragon 670 -järjestelmäpiiri. Pixel 3a XL:n järjestelmäpiiristä ei ole lopullista vahvistusta, mutta sekin on joko Snapdragon 670 tai hivenen tehokkaampi Snapdragon 710.

Pixel 3a:n akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia ja Pixel 3a XL:ssä hieman enemmän. Molemmat tukevat 18 watin pikalatausta USB-C-liiitännän kautta.

Takana molempien odotetaan sisältävän 12 megapikselin kameran, joka saattaa olla täysin sama kuin Pixel 3:ssa ja Pixel 3 XL:ssä. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä. Kumpikin puhelimista sisältää myös Pixel Visual Core -lisäpiirin, jota käytetään avustamaan kameran kuvien käsittelyssä.

Aiempien Pixel 3 -puhelinten tavoin myös Pixel 3a ja Pixel 3a XL sisältävät Active Edge -puristustunnistuksen kyljillään muun muassa Google Assistantin aktivoimiseksi, Titan M -turvapiirin sekä integroidun digitaalisen eSIM-kortin tavanomaisen nano-SIM-korttipaikan lisäksi. Molemmissa on 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja 4 gigatavua RAM-käyttömuistia.

Uusien Pixel 3a -puhelinten lisäksi Googlelta on tulossa uusi 10 tuuman näytöllä, stereokaiuttimilla ja kameralla varustettu Google Nest Hub Max -laite. Lisäksi samalla pienempi Google Home Hub nähtävästi nimetään uudelleen Google Nest Hubiksi. Ensi kerran maininta Nest Hub Maxista paljastui Googlen sivuilta jo maaliskuun lopulla.

Tulevien edullisempien Pixel-puhelinten design OnLeaksin aiemmin tuottamassa kuvassa.
Tulevien edullisempien Pixel-puhelinten design OnLeaksin aiemmin tuottamassa kuvassa.
Uusi Pixel 3a vasemmalla ja Pixel 3 oikealla aiemmassa kuvassa.
Uusi Pixel 3a vasemmalla ja Pixel 3 oikealla aiemmassa kuvassa.