Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tässä on Samsungin taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin – paljastui ensi kerran live-kuvissa

Samsungin seuraava taittuvanäyttöinen älypuhelin, tai ainakin sen prototyyppi, on paljastunut ensi kertaa vuotokuvissa. Oheiset kuvat julkaistiin kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa.

Kuvat paljastavat odotetulla tavalla perinteisiä simpukkapuhelimia muistuttavan, pystysuunnassa taittuvalla näytöllä varustetun älypuhelimen, joka suljettuna on muodoltaan neliömäinen.

Sisäpuolella selfie-kamera on sijoitettu reikänä näytön yläreunan keskelle erona Samsungin ensimmäisestä taittuvanäyttöisestä älypuhelimesta Galaxy Foldista, jossa sisäpuolen kamerat sijaitsivat osana kookasta lovea näytön oikeassa yläkulmassa.

Ulkopuolella simpukkamallin taittuvanäyttöisessä Samsung-älypuhelimessa nähdään kaksi kameraa ja LED-kuvausvalo sekä lisäksi ainakin hyvin pienikokoinen näyttö, jolla näkyy kuvassa muun muassa kellonaika.

Aiemman Bloombergin raportin mukaan Samsung olisi tehnyt tämän laitteen osalta yhteistyötä amerikkalaisen suunnittelijan Thom Brownen kanssa. Uutuus on suunnattu Galaxy Foldin teknisen kohderyhmän ohella enemmän myös muoti- ja luksusesineeksi.

Samsung on kerrottu testaavan uutuuden kanssa käytettäväksi myös uutta Ultra Thin Glass -lasimateriaalia, joka on paksuudeltaan vain 3 prosenttia tavanomaisiin älypuhelimissa käytettäviin laseihin. Alkuperäisessä Galaxy Foldissa näytön pintana oli vielä polyimidimateriaali, käytännössä siis muovi, mutta Samsung saattaa siirtyä ohueen, taittuvaan lasiin jo tulevassa simpukkamallissaan.

Aiempien huhujen mukaan kuvan puhelimen sisänäytön koko auki taitettuna on 6,7 tuumaa.

Viimeisimmän huhun mukaan Samsung aikoo julkistaa sekä Galaxy S11 -sarjan huippupuhelimensa että simpukkamallisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa 18. helmikuuta samassa julkistustilaisuudessa.